fbpx

Storstilet blog sætter renovering på dagsordenen

29. jan 2015

Siden 2011 har initiativet ’Renovering på dagsordenen’ arbejdet for et øget fokus på forbedringer i renoveringssektoren. Nu tager organisationerne bag projektet skridtet videre med en ny og omfattende web-blog, der skal være samlingspunkt for vidensdeling og inspirere til debat omkring bygningsrenovering som samfundstema. Både offentligt, politisk og internt i branchen.

Der er stadig meget at indhente, når det kommer til at skabe opmærksomhed omkring det eksisterende byggeri i Danmark. Det mener initiativtagerne bag ’Renovering på dagsordenen’, der d. 27. januar lancerede en ny blog med netop det formål.

– Udviklingen i nybyggeriet har i mange år taget fokus fra renovering. Det har både fagligt og fysisk betydet et efterslæb på vedligeholdelsen af vores bygninger, som er blevet utidssvarende i mellemtiden, siger Jane Wirenfeldt Nielsen, der er kommunikationschef i Bygherreforeningen og spydspids for projektet.

– Formidling er en helt central del af den opgave, vi står over for, og det er her vores nye blog kommer ind i billedet. Tal fra Danmarks Statistik viser, at byggebranchen er den branche i Danmark, som er mindst aktiv på sociale medier, og der har generelt manglet initiativer til at samle kommunikation i branchen, fortæller hun.

Hele branchen samlet
Sammen med partnergruppen bag Renovering på dagsordenen, der tælle repræsentanter fra byggeriets organisationer, rådgivere og udførende, udgør Jane Wirenfeldt Nielsen den redaktionsgruppe, der vil samle viden, meningsudveksling og nyheder fra alle sider af renoveringsspørgsmålet på blog-siden Renoveringpaadagsordenen.dk.

Det redaktionelle ansvar går på tur mellem de forskellige organisationer, så hver enkelt redaktør har 14 dage ad gangen til at levere indhold til bloggen.

– Alle er selvfølgelig mere end velkomne til at byde ind, men med en fast fordeling sikrer vi os, at der bliver ved med at være et stabilt flow på siden. På den måde kommer vi også hele vejen rundt om et stort emne, som forskellige faggrupper anskuer vidt forskelligt. Vi løfter i flok, og det giver os mulighed for at opnå en helt anden rækkevide, end vi har haft før, siger Jane Wirenfeldt Nielsen.

Fra samfundsøkonomi til byggeteknik
Bloggen kommer primært til at fungere som en platform, hvorfra partnerne bag projektet ugentligt vil kunne dele artikler og debatindlæg via LinkedIn og Twitter. Alene i redaktionsgruppen regner man tilsammen med at kunne nå op mod 7000 modtagere.

– Den eneste fælles paraply for den gruppe mennesker, der kommer til at bidrage med indhold til bloggen, er renovering. Derfor kommer indlæggene også til at spænde over alt fra samfundsøkonomiske potentialer til byggetekniske problemstillinger. Vi håber, at diversiteten bliver en af bloggens store styrker, da det netop er den, der giver os mulighed for at ramme meget bredt målgruppemæssigt, siger Jane Wirenfeldt Nielsen.

– Vi går ind i projektet samlet, men bifalder de kritiske indlæg, fordi vi mest af alt ønsker at skabe en debat. Bloggen en af de største og mest ambitiøse kommunikationsindsatser, der overhovedet er iværksat i dansk byggeri, og vi håber, at den kan være med til at give renovering det fokus og de vilkår, der er behov for, siger Jane Wirenfeldt Nielsen.

Følg bloggen her.