fbpx

Skibshandlen i Vejle – et møde mellem nyt og gammelt

15. jun 2017

Skibshandlen i Vejle er nomineret til RENOVER prisen.

Skibshandlen i Vejle var oprindelig en beboelsesejendom bygget i 1887 til skibsreder Carl Hansen. I dag ejes ejendommen af et investeringsselskab, som anvender de to øverste etager til kontorer, mødefaciliteter, lounge og opholdsareal. Stueetagen og kælderen fungerer som butik.

Transformationen af bygningen var en udfordring, da man ønskede at bevare eksteriørets oprindelige karakter mod gaden med mønstermurværk og formsten, men samtidig ville fremtidssikre bygningen funktionelt, byggeteknisk og æstetisk. Og det, må man sige, er lykkedes.

Bygningens unikke facade er renoveret, så den fremstår i det oprindelige udtryk. Samtidig er der etableret et nyt indgangsparti i gavlen, hvor materialer og formgivning er moderne. Det understreger tilgangen i renoveringen med bevidste møder mellem nyt og gammelt. I renoveringen af bygningens indre har der været fokus på moderne materialer og indretning, hvor bygningselementer som glas, stål, tombak, sten og træ er kombineret i udformningen af de nye lokaler.

Parter bag projektet 
Bygherre: Kirk & Thorsen Investeringsselskab
Arkitekt: RAVN Arkitektur
Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen
Entreprenør: Ove Larsen