fbpx

Seks projekter nomineret til RENOVER prisen 2013

21. jun 2013

Seks projekter er nu udtaget i konkurrencen om at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt. I alt 107 projekter blev indstillet til RENOVER prisen. Vinderen kåres den 5. september.

Seks byggeprojekter ud af de 107 projekter er nu udvalgt i slutspurten om at finde Danmarks bedste renoveringsprojekt.

De seks projekter er:

  • Erhvervsbyggeriet Henkel i Valby, København
  • Boligbyggeriet Langkærparken, Tilst, Aarhus
  • Kultur- og erhvervsbyggeriet Nordkraft, Aalborg
  • Fritidsinstitutionen Poplen, Roskilde
  • Boligbyggeriet Ryesgade 30, Nørrebro København
  • Kulturhuset Vestermølle, Skanderborg

De seks projekter er udpeget af et nomineringsudvalg, der siden april har arbejdet på at reducere de 107 indstillede projekter til en endelig nominering. En opgave der ikke har været helt let for udvalget, der var positivt overraskede over det høje antal indstillinger og kvaliteten af projekterne:

-Vi er i nomineringsudvalget meget positivt overraskede over den høje kvalitet i mange af projekterne. Derfor har vi valgt at udpege ét projekt mere end de fem, vi havde fået til opgave at nominere, siger formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt, Gøsta Knudsen.

-Jeg mener det er en glædelig tendens, at langt de fleste af projekterne er gennemført med bred fokus på at nedsætte energiforbruget, samtidig med at de arkitektoniske og kulturhistoriske værdier er bevaret. Det viser at alle i branchen har fået øje på, at der ligger en betragtelig gevinst i at arbejde renovering og energioptimering ind i samme projekt, konkluderer Gøsta Knudsen

Nomineringsudvalget har vurderet de 107 projekter på baggrund af syv kriterier i samarbejde med bl.a. Statens Byggeforskningsinstitut og advokat-firmaet Molt Wengel. Nu er det op til valgkollegiet, der består af ca. 75 fagfolk, at stemme på deres favoritprojekt. Vinderen offentliggøres ved en fest i Mogens Dahl Koncertsal den 5. september 2013.

RENOVER prisen er stiftet af Realdania og GI med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.