fbpx

Renoverprisen 2024 skal findes blandt 160 indstillede projekter

12. mar 2024

Fra restaurering af observatorier og transformation af tidligere ægpakkeri til kontorbygning til omdannelse af firlænget gård på Møn. 160 projekter er indstillet til Renoverprisen 2024 og kæmper om at blive kåret som den mest vellykkede renovering.

Siden starten af året har det været muligt for alle at indstille projekter til Renoverprisen 2024, hvor årets mest vellykkede renoveringsprojekt skal kåres. Nu er indstillingen lukket, og vinderen af Renoverprisen skal i år findes mellem 160 projekter.

Blandt de indstillede projekter er der et væld af fantastiske og banebrydende renoveringsprojekter, men kun ét udvalgt projekt løber i sidste ende med Renoverprisen. Desuden uddeler nomineringsudvalget  Specialprisen til et projekt, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt.

En imponerende mangfoldighed fra hele Danmark

Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond siger: “Vi glæder os over den imponerende mangfoldighed af spændende projekter, der er blevet indstillet fra hele Danmark. Hvert og et projekt er særligt, og feltet omfatter renoveringer af alt fra parcelhuse og etageejendomme til erhvervsbyggeri, skoler og kulturinstitutioner. Nomineringsudvalget står nu over for en betydelig opgave, da de skal sortere og nominere nogle få projekter blandt de mange kvalificerede indstillinger. Det imponerende niveau blandt de indstillede projekter understreger vigtigheden af prisen og den høje faglighed, der præger byggeprojekter overalt i landet.”

Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania supplerer: “Når vi betragter renoveringer fra et klimaperspektiv, har de enorm betydning, da de typisk bidrager til betydelige ressourcebesparelser sammenlignet med nybyggeri. Desuden er renoveringer med til at bevare vores fælles bygningskultur. Med Renoverprisen har vi igennem mere end 10 år forsøgt at vise stoltheden omkring renoveringsprojekter både i byggebranchen og i befolkningen. Vi vil gerne demonstrere, at renoveringer ofte udgør et yderst attraktivt alternativ til nybyggeri. Den omfattende liste af kvalificerede renoveringsprojekter til årets Renoverpris bekræfter relevansen af at anerkende og belønne renoveringer, der følger en gennemtænkt plan og eksekveres grundigt og solidt i gode og tværfaglige samarbejder og med håndværksmæssig dygtighed.”

Det omfattende felt af renoveringsprojekter kan nærstuderes på Renover.dk, hvor man kan få inspiration og ideer til fremtidige renoveringsprojekter.

Nomineringsudvalg med fire personer – valgkollegie med 90
I de kommende måneder vil Renoverprisens nomineringsudvalg kigge projekterne grundigt igennem og skære kandidatfeltet ned fra de 160 indstillede til – i første omgang – en liste bestående af forventeligt 12-14 renoveringsprojekter. Derefter vil udvalget i begyndelsen af juni nominere 5-7 projekter til Renoverprisen.

Renoverprisen 2024 byder også på en specialpris, der fortæller en større historie i et mindre eller usædvanligt projekt.

Renoverprisens nomineringsudvalg består af Karen Mosbech (forperson for udvalget), arbejdende bestyrelsesmedlem; Henrik Mielke, tidl. adm. direktør, MT Højgaard Holding; Kasper Lynge, chef for produktivitet & digitalisering, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S; Lisbet Wolters, stadsarkitekt, Vejle Kommune.

Den endelige vinder findes ved en afstemning blandt et valgkollegie bestående af 90 fagfolk fra byggesektoren, og vinderen kåres ved en prisfest den 4. september 2024.

Om Renoverprisen

Renoverprisen er stiftet af den filantropiske forening Realdania og Grundejernes Investeringsfond for at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan vi bedst løser den store samfundsmæssige opgave, det er at få renoveret den eksisterende bygningsmasse i Danmark. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2013, og ambitionen har fra start været at give renovering den synlighed og anerkendelse, som disciplinen fortjener.

Projekterne bliver vurderet på baggrund af seks hovedkriterier i form af eksempelværdi, solidt samarbejde, inspirerende ressourcetiltag, faglig kvalitet, blik for brugerne og levende bygningskultur. På den måde favner Renoverprisen hele processen bag et vellykket renoveringsprojekt.

Udover titlen som årets bedste renoveringsprojekt følger en check til vinderholdet af hovedprisen på 100.000 kr. Vinderholdet bag Specialprisen modtager 10.000 kr.