fbpx

Renovering På Dagsordenen indtager Folkemødet på Bornholm

30. maj 2013

Renovering På Dagsordenen er klar med to spændende arrangementer på årets folkemøde på Bornholm.

Den 13. – 16. juni bliver Allinge på Bornholm for tredje gang scene for Folkemøde. Her samles tusindvis af meningsdannere, politikere, virksomheder, organisationer og politisk interesserede danskere for at diskutere politik og pleje netværket. Siden 2011, hvor Folkemødet for første gang afholdtes med inspiration i den store svenske politik-festival Almedals-veckän, er arrangementet vokset og vokset. I år er der tilmeldt flere organisationer og deltagere end nogensinde. Der er derfor udsigt til, at alle der mener noget og vil noget, vil være til stede på Bornholm.

Derfor er Renovering På Dagsordenen også tilstede ved Folkemødet på Bornholm.

– Folkemødet er en enestående mulighed for at komme i dialog med politikere, meningsdannere og borgere og at synliggøre de perspektiver, der er i bedre renovering. Vi vil sætte fokus på to vigtige spørgsmål inden for byggeri og renovering, hvor vi som samfund skal blive mere bevidste om behovet for udvikling og omtanke, siger Henrik Bang, der er direktør i Bygherreforeningen

Renovering På Dagsordenen afholder på Folkemødet to arrangementer. Det ene arrangement sætter fokus på, om byggebranchen har de nødvendige kompetencer til at kunne løfte de krav, der vil være til byggeriet i år 2020. Det andet arrangement vil diskutere, hvad vi skal stille op med byggemassen i udkantsområderne, hvor flere og flere bygninger i dag står tomme og ubrugte.

Kom og deltag i vores arrangementer på Folkemødet. De to arrangementer er:

Byggeriet 2020 – er vi klar!

Torsdag den 13. Juni kl. 16 i Tekniq og Dansk Byggeris telt på Ydermolen i Allinge.

Sover byggeriets parter tornerosesøvn, eller arbejdes der intensivt med at tilpasse virksomhederne til tiden efter 2020? Et kig i krystalkuglen viser konturerne af et byggeri, som vil stille store krav til de virksomheder, der skal realisere det. Alene de skærpede energikrav og tæthedskrav til både nybyggeri og renovering kan blive en gevaldig mundfuld for de implicerede parter. Kom og hør Lejerbo, Dansk Byggeri, Danske Ark, FRI samt Bygherreforeningen give deres bud på, om byggeriet er klar til fremtidens udfordringer.

Skal de gamle bygninger rives ned – eller ’pimpes’ op?

Fredag den 14. Juni, kl. 9.30 – 11 i Café Sommer.

Overalt i landet mister mange ældre bygninger deres brug og betydning. Biblioteker, kirker og skoler lukker, og flere og flere danskere flytter fra land til by. Hvordan kan vi finde bæredygtige løsninger på, at mange bygninger kommer til at stå tomme? Kom og deltag i debatten med os.