Renovering bruger lys på ny måde

28. nov 2016

Living in Light er et nyt renoveringsprojekt, der vil kombinere vidtgående boligforbedring med omfattende energiforbedring. Nøgleordet i renoveringen er lys. I starten af december udkommer en ny publikation fra Kuben, der stiller skarpt på renoveringsprojektet.

En ældre etageejendom på Gl. Jernbanevej i Valby skal i 2017 undergå en ny form for renovering: Der tilføjes to ekstra etager mod gården ved at udvide arealet med en tilbygning i glas. På den måde skabes bolighaver mod gården, og bygningen energioptimeres – og får meget mere lys.

– Vi vil gerne ændre den måde, vi kigger på renovering på. Vi vil have mennesket i fokus. Det handler om at fokusere på komfort, sundhed og ikke mindst lys i renoveringen, siger Jakob Klint fra Kuben Management.

Lys i renoveringen
Renoveringsprojektet hedder Living in Light og skal, som navnet antyder, lukke mere lys og luft ind i den gamle bygning, øge boligkvaliteten og samtidig sænke energiforbruget. Projektet er målrettet førindustrielt byggeri, der er opført med godt håndværk og i gode materialer, men sjældent lever op til nutidens boligkrav. Frontmanden bag projektet kalder det en nytænkning af renovering:

– Fordelen ved at renovere på denne måde, hvor vi tilfører mere lys, er, at vi beholder nogle smukke bygninger, der har en kulturhistorie og en placering i byen, samtidig med at bygningerne kommer til at leve op til fremtidens boligstandarder, siger Jakob Klint fra Kuben Management.

En kombination af bolig- og energiforbedring
Living in Light skaber større og flere boliger i allerede eksisterende byområder fremfor at rive ned og bygge nyt. Projektet skal ses som en ny måde at renovere på, der modsat nogle tidligere løsninger kombinerer boligforbedring med energiforbedring. Fokus er, at selve renoveringsprocessen skal komme beboerne til gode og forbedre komfort, sundhed og lys.

– De tidligere renoveringsløsninger har faktisk ikke altid været en gevinst for beboerne. Når man renoverer ved fx blot at skifte vinduerne og isolere bygningerne yderligere, så kan der ske det, at man får mindre dagslys og dårligere indeklima. Det undgår vi med Living in Light. Her er meningen, at vi skal høste solens lys på flere måder, fortæller Jakob Klint.

Projektet på Gl. Jernbanevej i Valby forventes at stå færdigt i slutningen af 2017. Man kan læse mere om Living in Light i en publikation, der udkommer i starten af december.

Læs mere på Kuben Management.