fbpx

RENOVER-nomineret udvalgt til årets Arkitekturbiennale

14. jan 2016

Projektet Fra stald til bolig, der sidste år blev nomineret til RENOVER prisen, kommer i rampelyset ved en international arkitekturudstilling. Dansk Arkitektur Center har udvalgt projektet samt andre danske projekter, der skal repræsentere dansk arkitektur ved Biennalen i Venedig i år.

BO FROST architects skal indgå i Danmarks bidrag til årets Biennale i Venedig med deres renovering Fra stald til bolig, som har omdannet en gammel stald til en funktionel og stemningsfuld familiebolig. Projektet er udvalgt af et kurator-team bestående af Boris Brorman Jensen og Kristoffer Lindhardt Weiss, som er nedsat af Dansk Arkitektur Center.

Årets tema for Biennalen er ”Reporting from the front”, der lægger op til, at de deltagende lande skal præsentere deres førende arkitekturtendenser. En af tendenserne i dansk arkitektur beskriver kuratorholdet som arkitektur, der er ”beyond luxury”:

– Verden har nok penthouselejligheder. Udfordringen er i stedet, hvordan man kan bevare livskvalitet uden at bruge dyre eksklusive materialer. Og det viser BO FROSTs projekt netop, hvordan man kan gøre, siger Boris Brorman Jensen.

 

BO FROSTs fokus på at indrette og renovere boliger ressourcebevidst er ikke bare noget, man kan bruge i Danmark, men i endnu højere grad i lande, der ikke er lige så økonomisk privilegerede:

– Danmark er et af de mest velstående lande. Derfor er det let at bygge lækre dyre ting. Men vi har med denne dagsorden forsøgt at pege på arkitektur, der behandler bygninger ressourcebevidst – bygninger der er enkle, men samtidigt raffinerede – og det er den dagsorden BO FROSTs projekt passer rigtig godt ind i,  siger Boris Brorman Jensen.

Udvælgelsen betyder øget opmærksomhed
Nominering af Fra stald til bolig til RENOVER prisen betød mere opmærksomhed til tegnestuen og deres tankegang, og det kommer deltagelsen i Biennalen også til at gøre. For dansk arkitektur er, i forhold til landets størrelse, kendt og velrenommeret. Derfor er den danske pavillon en af Biennalens mest besøgte og tiltrak sidste år 120.000 gæster. BO FROST architects kan derfor se frem til en del opmærksomhed.

Ifølge Boris Brorman Jensen har dansk arkitektur et godt internationalt renommé, men at det er et bestemt segment af dansk arkitektur, som tegner billedet. Derfor håber han, at udstillingen kan være med til at give et mere nuanceret billede af dansk arkitektur:

Der kan let komme et for entydigt billede af, hvad dansk arkitektur er. Derfor vil vores bidrag til Biennalen ikke kun vise de mest prominente, men i stedet fokusere på bredden i dansk arkitektur, hvor standarden er lige så høj, som hos de prominente navne – og det er BO FROST blandt andre med til at vise, siger Boris Brorman Jensen.

Det er 15. gang at Biennalen afholdes, og den finder sted fra 28. maj til 27. november i Venedig