fbpx

Villa Sol

Læs projektets egen beskrivelse

Ambitionen i renoveringsprojektet for Villa Sol på Dreyersvej 8 var, at fastholde ejendommens oprindelig karakter, stemning og arkitektur på trods af udfordringen med at skulle totalrenovere ejendommen. Når man omdanner et så særegent fritidshus til en moderne helårsbolig, indebærer det samtidig, at huset tekniske formåen opdateres til at kunne klare nutidens skrappe krav.
Bygherre, Arkitekt og Entreprenør har studeret gamle tegninger og fotos af, hvordan bygningen oprindeligt har set ud, for at føre huset tilbage til fordums pragt med det originale som forbillede.

Alt i alt er Villa Sol gjort klar til nutiden på smukkeste vis, og projektet fremstår som et inspirerende eksempel på, hvordan vores gamle huse kan transformeres til vores tid. Det er med denne motivation, at vi indstiller Villa Sol til RENOVER prisen 2018.

Blik for brugerne

Der er arbejdet med at opdatere husets funktionelle egenskaber. Dermed har samtlige konstruktioner og teknikker været i spil for at få huset bragt op til de nye krav til ejendommen. I dag kan BR15 krav overholdes på trods af at ejendommen er fra 1901.

Brugskvalitet

Den eksisterende bygning var i særdeles kritisk tilstand og stort set nedbrudt. Projektet har således sikret et stykke værdifuld kulturarv, der også for fremtidens generationer vil være en pragtfuld klassisk, men funktionel bolig for en moderne familie.

Bidrag til omgivelser

Villa Sol fremstår imødekommende og tilgængelig. Ejendommen bidrager områdets forskønnelse og en historisk fortælling der er tilgængelig for naboer og forbipasserende. Huset er en integreret del af historien om Kystbanen, båndet mellem by og land.

Eksempelværdi

Projektet med at total- og energirenovere den Nationalromantiske Villa Sol på Dreyersvej 8 bygget i 1901, har været et eksempelarbejde af sjælden karakter. Den private bygherres engagement, samt rådgiver og udførendes tilgang, har skabet et unikt resultat

Solidt samarbejde

Renoveringen af Villa Sol er foregået i smidigt samarbejde mellem Bygherre, Hørsholm Kommunes, arkitekt og udførende Entreprenør. Kommunen va glade for, at der var nogen der ville renovere Villa Sol, idet der tidligligere var søgt nedrivningstilladelse.

Økonomi og værdiforøgelse

Huset følger nu BR15. På trods af den høje renoveringssum (+10mio DKK) er der tilført en højere værdi til huset. På baggrund af vurderingen fra realkreditinstituttet har bygningen på tilført en ekstra værdi på +5mio DKK ud over renoveringsomkostningen.

Udførelseskvalitet

I selve renoveringen af villa sol blev der lagt fantastisk meget vægt på husets originalitet, stilart og på, at de gamle detaljer blev velbevaret. Dette skete ved en total gennemfotografering af huset og oprettelsen af et bibliotek i en container.

Parter bag projektet

Bygherre : Petra Helfferich & Christian Ellegaard
Arkitekt: Peter Wedell-Wedellsborg – Reform
Totalentreprenør: Anders Flemming Hansen – AF Hansen Construcion ApS

Sted

Dreyersvej 8
Rungsted Kyst

Realiseret

2016

Indstillingsår

2018, 2019

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2