fbpx

Vestsjællands Centret

Læs projektets egen beskrivelse

Opgaven omfatter en gennemgribende modernisering af centeret . Vestsjællandscentrets interiør har fået et gennemgribende, designmæssigt løft.

I fælles-områderne er etableret nye ovenlys og de eksisterende ovenlys er renoveret og forøget, så der kommer langt mere dagslys ind i centrets butiksgader, med det formål at bringe ekstra kvalitet til shoppingoplevelsen. Herudover er alle overflader renoveret, inklusiv centrets gulve og lofter, og der er etableret ny, tidssvarende belysning overalt. Der er blevet etableret nye butikker i centret, og ved at reducere arealet, der tidligere blev benyttet af en af centrets dagligvarebutikker, er der fremkommet et større centertorv.

Toiletter, puslerum og tilhørende faciliteter er renoveret gennemgribende; nyt interiør, fliser og sanitære installationer, og puslerummet er udvidet for at imødekomme børnefamiliernes behov for at have flere børn med.

Vestsjællandscentrets facade har ligeledes fået et løft, med fokus på de tre indgange mod Casinotorvet, Østerbro og Jernbanegade. Mod Jernbanegade er etableret af en ny café i forbindelse med indgangspartiet. Cafeen medvirker til at binde centret sammen med strømmen af forbipasserende. Forud for opgaven er udarbejdet en forbedret designstrategi

Bidrag til omgivelser

Det større og forbedrede centertorv har i sin nye udformning mulighed for at danne rammen om større og mere forskelligartede begivenheder, til fornøjelse for Vestsjællandscentrets mangfoldige kundegrupper.

Eksempelværdi

Såvel bygherre Steen & Strøm, bygherrerådgiver Moe A/S samt entreprenør Georg Berg var meget opmærksomme på at gennemføre projektet med færrest mulige gener for kunder og forretningsdrivende. Derfor blev der bl.a. arbejdet om natten på dele af projekt

Økonomi og værdiforøgelse

Efter reduktionen af Kvickly har en del af centret stået tomt. Det er der med renoveringen rådet bod på. Her er indrettet to nye forretninger, som allerede har lejere og interessen for VSC er forøget væsentligt.

Parter bag projektet

Bygherre: Steen & Strøm Danmark
Samarbejdspartnere: MOE, Grontmij og Herbert & Duncalf Design, UK
Arkitekt: aarhus arkitekterne a/s

Sted

Jernbanegade 10
4200 Slagelse

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2