fbpx

Valhøjvej

Nyt skiffertag

Se mere

Valhøjvej

Nyt skiffertag

Læs projektets egen beskrivelse

Ejendommen er opført i 1899 af Valbys store bygherre, tømremester Hans Pedersen, som har opført mere end 150 ejendomme i Valby.

Valhøjvej 6 har i mange år trængt til nyt tag. Når det regnede, regnede det ned gennem taget til beboeren i kvistlejligheden på 2. sal og til beboerne på 1. sal! Det gamle tag var et betonteglstenstag med meget ringe udførte kvistinddækninger, og gavlene og facaden var fugtskadede med flere sætningsrevner. Desuden var tagkonstruktionen rådskadet og tagryggen havde sat sig.

Renoveringen blev gennemført som en byfornyelsessag i tæt samarbejde mellem Københavns kommune, den tekniske rådgiver og andelsboligforeningen, hvor der som nyt tag blev valgt naturskiffer (svarende til det oprindelige tag på huset), gavlene blev filtsede, sætningsrevnerne i gårdfacaden blev udbedret og gårdfacaden blev filtset, sålbænkene blev pudset, gesimsbåndet (som var i meget dårlig stand) blev pudset op, ruderne (gamle etlags-ruder) blev udskiftet til energiruder, vinduerne blev malet, for- og bagdøre blev malet, soklen blev pudset op og der kom ekstra ventilationshuller i soklen for at forbedre luftcirkulationen i kælderen.

Takket være fagligt dygtige håndværkere er det lykkedes at undgå at mure et ekstra skifte på gavlene for at rette taget op. Det nye tag, ny loftsisolering og nye ruder har betydet, at ejendommen har bevæget sig et niveau på energimærkningsskalaen.

Bidrag til omgivelser

Det nye skiffertag har medført, at ejendommen nu arkitektonisk passer ind sammen med alle de andre ejendomme med skiffertag på vejen.

Solidt samarbejde

Renoveringen blev gennemført som en byfornyelsessag i tæt samarbejde mellem Københavns kommune, den tekniske rådgiver og andelsboligforeningen.

Parter bag projektet

Bygherre: A/B Valhøjvej 4-6
Teknisk rådgiver: Boligexperten Teknisk Afdeling
Udførende entreprenør: Børge Jakobsen & Søn

Sted

Valhøjvej 6
Valby

Realiseret

2013

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2