fbpx

Tove Ditlevsensvej

Læs projektets egen beskrivelse

Gangzone med udsigt og læ
De to hundredemeter lange boligblokke opført i 1974 har netop gennemgået en renovering, hvor en ny facade holder vestenvinden udendørs. Tilgængeligheden er også markant forbedret, og tilsammen er boligkvaliteten steget markant på Tove Ditlevsensvej i Aalborg.
De ellers meget massive boligblokke havde store problemer med kuldebroer med deraf følgende trækgener i boligerne, der er fordelt på lejligheder med en og to plan (de fleste). Løsningen blev en energirenovering samtidigt med en forskønnelse af indgangsfacaden, og en indvendig svalegang, hvorfra man kan nyde udsigten over landskabet. Hele blokken har fået en ny facade lagt udenpå den eksisterende, som udefra giver bygningen et stærkt, æstetisk løft. Flotte materialer i kombination udtrykker fornyelse og kvalitet. Særligt de store glaspartier giver en fin åbenhed både udefra og indefra. På indgangsfacaden er der tilføjet to elevator- og trappetårne, der ligesom de to eksisterende er klædt i mørke teglsten. Arkitektonisk giver de en fin modvægt til den langstrakte facade, ligesom de hvide vinduesindramninger er med til at skabe liv og variation.
Indenfor er tilgængeligheden også forbedret med en bredere gangzone, der også lever op til kravene om brandredningsareal. De store glaspartier giver meget lys til rummet og det er nu muligt at tage ophold ude foran lejlighederne og nyde udsigten uden selskab af vestenvinden. I lejlighederne med to plan er der tilføjet karnapper, der giver en fin variation til både facaden som helhed og gangzonen. Den langstrakte gangzone skifter karakter når rummet ikke er dobbelthøjt og får en fin intimitet omkring indgangene til lejlighederne. En forbedret akustik i gangzonen baner også vej for flere sociale relationer. Udearealerne er også på vej til at blive renoveret, så der opstår en mere helstøbt identitet omkring Tove Ditlevsensvej i Vejgaard.

Parter bag projektet

Bygherre: Plus Bolig, afd. 30
Totalrådgiver / arkitekt: Kærsgaard & Andersen A/S
Entreprenør: MT Højgaard A/S, Bravida, Anton Lassens eftf,Løgten Murer forretning

Yderligere information om projektet

http://www.plus-bolig.dk/egbDepOver.asp?

Sted


Vejgaard, Aalborg

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal

Over 20.000m2