fbpx

Svendborg Borgerforening

Læs projektets egen beskrivelse

Opgaven med omdannelsen af Borgerforeningen til et moderne kulturhus har stået på i over 30 år. Renoveringen af Borgerforeningen er kun er muliggjort af et flot samarbejde mellem lokale ildsjæle, et stort antal erhvervs virksomheder, et antal fonde og Svendborg kommune. Projektet bestod af en total ombygning og renovering af den eksisterende Borgerforening med tilføjelse af en ny foyerbygning og en nydesignet forplads.
Borgerforeningen får med den nye foyerbygning tilføjet en moderne og åben indgangsetage, der henvender sig til byrummet og er en offentlig platform med alle udadvendte aktiviteter. Foyeren supplerer Borgerforeningens eksisterende faciliteter med en café med køkken og lounges samt en åben dobbelthøj forbindelse mellem de to etager. Fra foyeren er der adgang til Borgerforeningens tre sale og Svendborg Teater. Den største af salene er Guldsalen, designet og restaureret af Svendborg Malerskole i et samarbejde med Svendborg Malerlav. På første sal i foyeren ligger loungen. Herfra er der et flot kik ned over ”Rådhuspladsen” mod Torvet og rådhuset.
Facaden på den nye foyer føjer sig til stedet med en afrundet facade, der skaber et defineret gårdrum mod teateret. Facadens buede radius er givet af svingradius fra turneteatrenes lastvogne. Facaden er beklædt med tombak – en legering bestående af zink og kobber, der over tid patinerer til en mørk gylden nuance. Gennem perforerede felter i facaden tilføjes frisk luft til bygningen.
Borgerforeningen er finansieret af det lokale erhvervsliv, Svendborg kommune, Lokale- og Anlægsfonden og “A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”.

Parter bag projektet

Bygherre: Svendborg Borgerforening
Arkitekt: Praksis Arkitekter
Forplads: PK3

Yderligere information om projektet

http://www.borgerforeningen.info/

Sted

Møllergade 36
5700 Svendborg

Realiseret

2010

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2