fbpx

Svaneparken

Læs projektets egen beskrivelse

Svaneparken blev opført i 1920 som tuberkulose hospital og husede senere indtil 1980’erne åndsvageforsorgens institution i Ebberødgård i Birkerød. Efter en gennemgribende renovering og ombygning er det gamle hospital blevet omdannet til en 2.000 kvm stor daginstitution med fem selvstændige institutioner, hvor et sundt indeklima og energioptimerende løsninger går hånd i hånd.

Udvendigt er bygningen totalrenoveret med respekt for stedets historie, mens de indre rum er blevet redesignet for at skabe oplevelsesrige rammer for institutionernes 250 børn og et stærkt fællesskab på tværs af de fem institutioner. I hjertet af bygningen rejser sig for eksempel et dobbelthøjt fællesrum, der via glaspartier i varierende størrelser og former skaber visuel kontakt mellem institutionerne.

Alt inventaret er specialdesignet med udgangspunkt i børnenes behov og bygningens struktur. Det specialdesignede inventar smelter sammen med bygningen og skaber et farverigt legelandskab af nicher, plateauer og huler.

Parter bag projektet

Bygherre: FK Ejendom
Hovedentreprenør: Enemærke & Petersen
Ingeniør: Tækker Rådgivende Ingeniører
Producent: Stina System Inventar

Sted

Biskop Svanes Vej 75
3460 Birkerød

Realiseret

2012

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2