fbpx

Spinderihallerne

Læs projektets egen beskrivelse

Spinderihallernes forvandling kan ses som et symbol på Danmarks forvandling fra industri- til videnssamfund: Engang var Spinderihallerne Vejles største industriarbejdsplads. Nu er det et kreativt knudepunkt for innovation og erhverv, der bl.a. huser 60 mikrovirksomheder inden for design, kunst, kommunikation og forretningsudvikling. Desuden rummer de 13.000 kommunalt ejede kvadratmeter museum og teater plus Vejle Kommunes udviklingsenhed.
Centralt for rehabiliteringen af det gamle industrikompleks har været, at bygningernes ydre og indre fortsat kan fortælle deres historie om industrialiseringen i Vejle, samtidig med, at kravene til de nye funktioner imødekommes.
Hovedbygningens eksisterende facade er blevet delvist erstattet af store farvede glaspartier. Indvendigt er nye elementer og funktioner indpasset i bokse, der er sat ind i den eksisterende struktur.
Spinderihallerne er blevet en succes, som mødested for Vejles indbyggere, som virksomhedsmiljø og som knudepunkt for offentlig/privat innovation. Og der er allerede besluttet en udvidelse, Kedelbygningen, der tages i brug i starten af 2014.

Parter bag projektet

Arkitekt: schmidt hammer lassen architects
Bygherre: Vejle Kommune og Fonden Realdania
Ingeniør: NIRAS A/S
Landskabsarkitekt: schmidt hammer lassen architects i samarbejde med Jeppe Aagaard Andersen ApS

Sted

Spinderigade
7100 Vejle

Realiseret

2010

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Erhverv

Areal

5.001-20.000m2