fbpx

Slotsgade 12

Læs projektets egen beskrivelse

Et 250 år gammelt, nedslidt byhus med bindingsværk pakket ind i cement og plasticmaling på den ene side af huset, og røde mursten, termoruder og eternittag på den anden side af huset. + syltstenssokkel, som ikke var i frost(-og rotte-)sikker dybde.
Blev renoveret. Pga bevaringsplan måtte det ikke rives ned og bygges op igen. Så vi understøttede tagkonstruktionen, og fjernede vægge og syltstenssokkel. Støbte under soklen, isolerede og drænede. og satte syltstenene tilbage. Nyt bindingsværk blev håndhugget på den synlige flade. Husets bagside med de røde mursten blev også bindingsværk. Og tegltag, genbrug. indvendig har vi fået en velisoleret, moderne bolig, med et gammelt udtryk. Udvendig har det pyntet voldsomt i gaden, da huset har en markant placering i gadebilledet..Det hele er afsluttet med pikstensbelægninger og fliser samt fine trapper.

Parter bag projektet

Vi har selv stået for en stor del af projektet. Lidt arkitekthjælp fra en arkitekt til skitsetegninger til ansøgning.
Og en skrap bevaringsplan, som sørger for at vi overholder byens standarder.
Min mand er selv tømrermester, og er vant til at arbejde med de gamle huse. men han og byens jordentreprenør har godt nok aldrig før været med til at grave kælder under det halve af et hus, uden at flytte taget.
Vi fik et pænt tilskud fra Guldborgsund kommunes bygningsforbedringsudvalg for at føre hele huset tilbage til bindingsværk.

Sted

Slotsgade 12
4880 Nysted

Realiseret

2013

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2