fbpx

Sankelmarksgade 3

- Aalborg

Læs projektets egen beskrivelse

Unikke boliger i bevaringsværdige bygninger
I en tidligere teknisk skole centralt i Aalborg midtby har KAAI – Kærsgaard & Andersen, Arkitekter & Ingeniører A/S opført 108 ungdomsboliger. Hver lejlighed er unik, da bygningens struktur og status som bevaringsværdig har spillet en stor rolle i arkitekturen og indret-ningen af hver bolig.

I forbindelse med ønsket om at købe og opføre ungdomsboliger i tre bygninger centralt belig-gende i Aalborg midtby kontaktede boligselskabet Plus Bolig Kærsgaard & Andersen.

Bevaringsværdighed giver unikke lejligheder
Den største kvalitet ved ungdomsboligerne er, at de er højloftede og unikke i både indretning, udseende og størrelse, da bygningernes arkitektur har bestemt hver en krog og vinkel. Der er således både større og mindre boliger, men Henrik Thomsen er ikke urolig for at stå tilbage med de mindste af boligerne, da internationale studerende, der ikke har samme støttemulighe-der som danske studerende, dermed også får mulighed for at bo til leje i Aalborg centrum.

I god dialog med Aalborg Kommune er en gammel, næsten pompøs festsal med sildebensgulv og loftsudskæringer også blevet bevaret for kommende generationer og skal fungere som et flot fællesrum med moderne køkkenfaciliteter for beboerne.

”Vi ønsker at bevare fortællingen om den gamle tekniske skole, så skolen stadig er at se og finde i bygningerne”, fortæller Nils Pagh Andreasen, designansvarlig arkitekt ved KAAI – Kærsgaard & Andersen, Arkitekter & Ingeniører A/S.
Gårdmiljø med terrasse under træets krone
Den administrerende direktør for KAAI – Kærsgaard & Andersen, Niels Andersen, kan fortælle, at beva-ringsværdigheden ikke kun er til stede inde i bygningen. ”Inde i baggården står et flot, gammelt kastanjetræ, hvor vi var til at pakke stammen ind i træplader for at beskytte det i byggeperioden”.

Parter bag projektet

Bygherre: Plus Bolig
Totalrådgiver: KAAI – Kærsgaard & Andersen, Arkitekter & Ingeniører A/S

Yderligere information om projektet

http://kaai.dana6.dk/projekter/bolig/san

Sted

Sankelmarksgade 3
Aalborg

Realiseret

2013

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2