fbpx

Parcelhus fra 70érne

Forvandling af parcelhus fra 70érne

Se mere

Parcelhus fra 70érne

Forvandling af parcelhus fra 70érne

Læs projektets egen beskrivelse

Huset er skabt med indgang placeret centralt i husets indretning, men lidt hengemt på husets nordlige langside. Arkitekten så det som en væsentlig opgave at skabe et mere synligt og iøjnefaldende indgangsparti så gæster ikke er i tvivl om hvor man entrerer huset. Der er etableret en skarpskåret åbning i facaden indtil husets nye hall hvor det store glasparti trækker masser af lys ind i husets tidligere mørke kerne, den markante overdækning indrammer den nye indgang.

Blik for brugerne

Som led i at skaffe mere plads i boligen og samtidig undgå at skulle afgive en stor bid af haven, blev strategien at udvide huset opad. Huset fik ny hævet spærkonstruktion med nutidige krav til tagisolering og fik dermed forbedret udnyttelsesgraden (Boligarealet er hævet med 42 m2 på første sal). Der er etableret ovenlys på begge sider af huset så der er skabt gode gennemlyste rum suppleret med et par markante kviste som har forvandlet den mørke tagetaget til et hjerterum med god rumhøjde, rum-i-rum, masser af dagslys og fjordudsigt. Huset er efterisoleret udvendigt for at mindske varmetabet og sikret mere jævn rumtemperatur. Der er etableret lavenergivinduer og -døre i hele huset for at mindske varmetabet. Huset har fået nyt tagkonstruktion inkl. isolering. Alle primære installationer er udskiftet.

Parter bag projektet

Ginnerup Arkitekter
Trine Mouritsen
tm@ginneruparkitekter.dk
+45 2876 4534

Yderligere information om projektet

https://ginneruparkitekter.dk/projekter/villa-b

Sted

Stensballe Strandvej 179
8700 Horsens

Realiseret

2021

Indstillingsår

2023

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2