fbpx

Ryholtgård

Ombygning af plejeboliger

Læs projektets egen beskrivelse

Plejehjemmet Ryholtgård i Hellerup bestod tidligere af 80 små og utidssvarende 1-værelses plejeboliger. fsb har fremtidssikret plejehjemmet, ved at ombygge de 80 boliger til 55 moderne 2-rums plejeboliger med eget køkken og større baderum. Hver anden af de glasinddækkede altaner er blevet åbnet, så hver bolig nu har både en åben og en lukket altan. Den lukkede altan har fået nyt glasværn.

Plejehjemmet er indrettet, så der er bedre rammer om både det private og det sociale liv. Boligerne er større og på hver etage deler boligerne opholdsstue og køkken-alrum. I stueetagen er der ankomst, fælles administration, caféområde og træningsfaciliteter.

Plejehjemmet er en integreret del af en af landets længste boligblokke. Mod nord er byggeriet forlænget med en ny tilbygning på cirka 500 kvm. I tilbygningen er der blandt andet en multisal i stueplan og en ny, hævet ankomst- og opholdsterrasse. Denne er hævet i forhold til Rymarksvej – beskyttet mod indkig, og er indrettet med en lille have som beboerne kan være med til at dyrke.

Renoveringen blev til i et tæt og kreativt samarbejde mellem fsb og bestyrelsen for boligafdelingen, ældrerådet, brugergrupper og med de relevante forvaltninger i Københavns Kommune. Værdien i renoveringen ligger ikke kun i bedre og større boliger, men også i at hele plejehjemmet er et resultat af tæt samarbejde med dem, der skal bruge det og bo i det.

Parter bag projektet

Bygherre: fsb
Bruger: Københavns Kommunes Socialforvaltning
Totalentreprenør: Jönsson a/s
Arkitekt: Domus
Ingeniør: Grontmij

Yderligere information om projektet

http://fsb.dk/

Sted

Rymarksvej 23-27
2900 Hellerup

Realiseret

2010

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Institution

Areal

501-5.000m2