fbpx

Nørrebro Teater

Alternative materialevalg og kreative løsninger gjorde renovering mulig

Se mere

Nørrebro Teater

Alternative materialevalg og kreative løsninger gjorde renovering mulig

Læs projektets egen beskrivelse

Nørrebro Teater havde et ønske om at samle personalet, at skabe en større synlighed både internt og eksternt samt at give publikum en mulighed for at kigge ind i ’maskinrummet’. Et stramt budget, behovet for et godt arbejdsmiljø samt en bedre udnyttelse at teatrets eksisterende kvadratmetre var udgangspunktet for byggeprogrammet for transformationen af Nørrebro Teater. Kravene er indfriede takket være en ombygning, hvor der er flyttet rundt på funktioner, gennemført facadeændringer i form af et stort, nyt vinduesparti ligesom at teatrets passive kvadratmetre er aktiverede til en hyggelig og velbesøgt bar.

Takket være alternative materialevalg og kreative løsninger er alle kravene i byggeprogrammet fra Nørrebro Teater indfriede indenfor rammerne af det lille renoveringsbudget.

Bidrag til omgivelser

NØRREBRO BYSKAB: For at manifestere teatrets forankring i lokalområdet har kunstneren Allan Otte skabt et ’byskab’ af Nørrebro en hyldest til Nørrebros mangfoldighed. Værket er udført på akustiske moduler, da en regulering af rummets akustik var et vigtigt succeskriterium for ombygningsprojektet.

Solidt samarbejde

Projektgruppen tog på studierejse til Berlin, hvor de besøgte Hotel Michelberger, der har inspireret renoveringen/ombygningen af Nørrebro Teater.

Økonomi og værdiforøgelse

GENBRUG AF INVENTAR: Projektet er løbende udviklet i takt med, at huset blev lukket op. Mange af de oprindelige og identitetsskabende lag kom frem under renoveringen, og de er aktivt brugt til at føre huset tilbage til dets oprindelige arkitektur. De smukke detaljer kunne nærmest bruges som de var, hvilket bidrog til en optimal byggeøkonomi.

Parter bag projektet

Arkitekt / Rumdesigner: JJW Arkitekter
Bygherre: Nørrebro Teater
Ingeniører: Ølgaard
Øvrige: Frandsen EL, JC Nedrivning
Fotos: 01 af Miklos Szabo / 02, 03, 04 og 06 af Anders Hviid / Øvrige JJW Arkitekter.

Yderligere information om projektet

http://www.jjw.dk

Sted

Ravnsborgade 3
2200 København N

Realiseret

2013

Indstillingsår

2018

Anvendelse

Kultur

Areal

1-500m2