fbpx

Melfarparken

Læs projektets egen beskrivelse

ALMENT BYGGERI EFTER PRINCIPPERNE FOR ANDELSBOLIGER

Idet Melfarparken rummer en meget bred beboersammensætning spændende fra enligt til børnefamilier, fra yngre til ældre beboere, var behovene for at kunne rumme individuelle løsninger stort.

Dette endte ud med, at vi kiggede engang mod principperne for de mange andelsboliger vi havde opført – principper der gav den enkelte beboer en høj grad af medindflydelse på hvordan Deres kommende hjem skulle indrettes. Dette medførte, at alle boliger er individuelt indrettet. Den enkelte beboer har selv valgt materialer og overflader i de nye køkkener og toilet/baderum. Yderligere har hver opgang og i enkelte tilfælde hver enkelt bolig, selv valgt hvilken indretning deres bolig skal have, hvilket gør at Melfarparken råder over stort set alle boligtyder og indretninger, som en af de mest individuelle bebyggelser i Danmark.

Overordnet er afdelingen opdelt i gårdhavehusene, der består af alle boliger i stueplan som hver har deres egen gårdhave i terræn foruden overdækket terrasse.

De øvrige etager, er indrettet som Green- og Penthouse lejligheder, alle med lukkede greenhouse i fuld facadelængde, således at der er mulighed for tilførelse af fri energi via solopvarmning samt at arealet kan benyttes hele året rundt til glæde for beboerne.

FAKTA :
Melfarparken består af 93 almene familieboliger.

Boligerne variere i størrelsen fra 1 rums boliger på 53 m2 op til 4 rums boliger på 120 m2

I forbindelse med renoveringen, er der skabt afgang med elevator til 63 af afdelingens boliger.

Etagebyggeri opført i 4 blokke á 3 til 4 etager.

Renoveringen omfatter 7.777 m2 bolig samt tilførende kælder, ude- og opholdsarealer og er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden.

Blik for brugerne

Vandbesparelse: Melfarparken beskytter vores dyrebare drikkevandsressourcer ved at anvende vandet 2 gange inden det udledes til det kommunale rensningsanlæg. Vand fra brusebad, karbad og håndvask renses og genanvendes til toiletskyld, vaske- og opvaskemaskiner og havevanding. Rensning sker i Melfarparkens interne rensninganlæg. Solceller: Alle tagflader er forberedt for montering af effektive solceller. Solcellernes strømproduktion sparer miljøet for CO2-udledning og medfører store besparelser for den enkelte beboer. Energibesparelse: Effektiv varmeisolering efter nutidens skrappe energikrav sikrer, at den enkelte beboers økonomi belastes minimalt af opvarmning af boligen. Alle vinduer har desuden 3-lags energiruder.

Udførelseskvalitet

Luksusboligerne har en fantastisk udsigt over parkens rekreative områder og Lillebælt og er indrettet med store, lyse og funktionsdygtige værelser og en stue, hvor solen kan nydes fra tidlig morgen til sen aften. Entréen er stor og lys imødekommende. Særligt badeværelset skal fremhæves: Det eksklusivt udført og fremtræder meget lyst via rummets højtsiddende vindue. Badeværelset er indrettet med elegant skabsarrangement, yderst smagfuld vask, elegant vandbesparende armatur og smart valg af belysning på begge sider af spejlet. Fliserne er omhyggeligt valgt af beboerne, og valget er faldet på flotte 60x60-fliser fra Italien, looket passer sublimt til rummets øvrige materialer. Brusenichen er eksklusivt afgrænset med hærdede glaslåger monteret i 180 graders gennemgående hængsler eller med forhæng efter beboernes ønsker og elegant indrettede. rummet fremtræder i en klasse for sig, og indretningen er et stilstudie i sig selv.

Parter bag projektet

Bygherre: Middelfart Andelsboligforening af 1946 Administrator: Boligkontoret Danmark Totalrådgiver / arkitekt: Krogh Madsen Arkitekter A/S Ingeniør: Brix & Kamp A/S Lokal byggeledelse: Thomas Thomsen Arkitekter

Yderligere information om projektet

http://www.km-ark.dk

Sted

Middelfart

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Bolig

Areal