fbpx

Las Poulsens Have

Læs projektets egen beskrivelse

En bevaringsværdig fæstegård fra 1800-tallet, der brændte delvist ned i 2004, har været udgangspunktet for opførelsen af ni moderne boliger i det grønne område Las Poulsens Have i Aalborg. Boligerne er opført på fundamenterne af to længer, der fungerede som udhuse. Projektet genskaber på den måde den oprindelige udformning af gårdspladsen. Det gamle stuehus står stadig og fungerer i dag som børnehave.

I tråd med det oprindelige ydre følger de to længer, kaldet henholdsvis Stalden og Laden, arkitekturen fra det forrige århundrede. Husene er således opført med stråtag, træ- og teglfacader og vinduespartier i original stil. Samtidig spiller moderne løsninger elegant sammen med det gamle udseende i form af høje glaskarnapper og -kviste og åbne, lyse rum indvendigt.

Citat – Kommiteen for Bygningspræmiering i Aalborg:
”Gammel Hasseris Landsby er en bevaringsværdig landsby, og gårdene i bydelen er vigtig kulturarv. Efter en større brand på ejendommen blev det besluttet, at en del skulle sælges til restaurering og nybyggeri. Det har medført en unik bebyggelsesplan, hvor gårdmiljø, huse og beplantning går op i en højere enhed. Samspillet mellem de eksisterende stråtækkede bygninger, nybyggeriet, og havens indretning har tilført stedet historisk sjæl og atmosfære. Der er tænkt på det gode liv, velvære og smukke løsninger. Boligerne har en åben planløsning med store vinduespartier, der giver lyse og imødekommende rum at bo i.”

Bidrag til omgivelser

Se ovenstående beskrivelse

Eksempelværdi

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

Bygherre: LPH Living ApS
Arkitekt: C.F. Møller
Landskab: C.F. Møller Landscape

Sted

Bygaden 31, Gl. Hasseris
9000 Aalborg

Realiseret

2013

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2