fbpx

Kulturværftet

Læs projektets egen beskrivelse

Kulturværftets beliggenhed på Helsingørs historiske havnefront og smukke udsigt til Kronborg og sundet forpligter. Inspireret af stedet og dets unikke historie er Kulturværftet derfor designet som et mangfoldigt kulturcenter, der byder på en rigdom af rumligheder og bevarer det gamle skibsværfts identitet og historiske betydning for byen.

Kulturværftet er således resultat af en gennemgribende ombygning, som forener byens værftshistoriske ånd med et moderne kulturcenter, hvor de besøgende kan opleve historiens vingesus i mødet mellem det gamle og det nye. Det kommer ikke mindst til udtryk i den krystallinske, sejlinspirerede klimaskærm i glas og tyndplader, der omslutter værftsbyens robuste bygningsmasse i én rumlighed for herigennem at skabe en moderne identitet og reflektere det historiske havneområde.

Kulturværftet indeholder bl.a. et nyt hovedbibliotek, udstillingslokaler, konferencelokaler og en stor teater- og koncertsal og er tænkt som et mødested, der inviterer til opdagelse og oplevelse.

Parter bag projektet

Bygherre: Helsingør Kommune
Arkitekt: AART architects
Ingeniør: Søren Jensen
Landskabsarkitekt: Jeppe Aagaard Andersen

Sted

Allégade 2
3000 Helsingør

Realiseret

2010

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Kultur

Areal

5.001-20.000m2