fbpx

Kulturcenter Mariehøj

Læs projektets egen beskrivelse

Mariehøj
Omgaven vedr. kulturcenter Mariehøj har bestået af en række delopgaver.

1. En funktionel omdannelse af kulturcenter Mariehøjs ca. 8000 m2.
2. At udfører en udvendig og indvending overflade renovering samt en opgradering af de tekniske installationer.
3. At skabe en ny ankomst og foyer bygning på ca. 800 m2
4. At udfører en omdannelse og renovering af de eksisterende udearealer.

Ankomst og foyer bygning
Den nye ankomst og foyer bygning er udformet så der skabes en indendørs forbindelse fra ankomstområdet og kulturpladsen gennem foyeren, ad hovedtrappen til det grønne område og kulturhaven bagved. Derudover er bygningen udformet så der skabes en udendørs forbindelse fra ankomst området og kulturpladsen til det grønne område og kulturhaven bagved via den store tagterrasse og ned over tribunetrappen.
Den nye bygning rummer udover et spatiøst foyerområde med frontdesk for det samlede kulturcenter Mariehøj, et stort cafeområde med tilhørende produktionskøkken, samt toiletter/depoter og teknikum.
Bygningen forbinder kulturcenter Mariehøjs eksisterende funktioner.

Bygningen er udført af synlige malede stålrammer og præfabrikerede ståltagelementer. Indvendige vægge udført i beton, letbeton og gips. Trapper og elevator tårn er udført i betonelementer. Facader er i glas/alu.

Indvendige overflader.
Indvendige vægoverflader er malet beton, letbeton og gips med felter for akustik.
I cafeen er gulvet slebet betongulv med forsegler. I foyeren og i legeområdet er der anvendt bambus højkantsparket. I køkken og toiletter er gulve udført som malede industrigulve.
Lofter er udført i gips med felter for akustik.
Glasfacader er standard natureloxerede kasseprofiler

Udvendige overflader.
Udvendig er bygningen beklædt med perforerede aloxerede aluplader.
Tagterrasse og tribunetrappe er beklædt med europæisk egetræ.
Trappe og rampe er i lys fiberbeton
Værn er i malet stål.

Energi.
Bygningen er opført Lavenergiklasse 2015.

Tilgængelighed
Bygningen opfylder den højeste standa

Bidrag til omgivelser

Et møde mellem det eksisterende og nye.
Som formidler en ny tilgang og brug af stedet.

Parter bag projektet

Rudersdal Kommune er bygherre.
Totalrådgiver Sophus Søbye arkitekter
We arkitekter
Øllgård rådgivende ingeniører
MASU planning

Sted

Øverødvej 246
2840 Holte

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Kultur

Areal

5.001-20.000m2