fbpx

Kongernes Lapidarium

Læs projektets egen beskrivelse

Det smukke 400 år gamle bryghus har igennem tiden fungeret først som bastion, siden som bryghus og senest som magasin. Et bryghus, der har været lukket for offentligheden, men som nu åbner for publikum efter en gennemgående restaurering. Kongernes Lapidarium er en unik samling af stenskulpturer og gipsafstøbninger, indsamlet fra kongelige slotshaver, pladser og bygninger. Udover at gøre denne skulptursamling tilgængelig er det samtidig planen, at bryghuset skal kunne benyttes til bl.a. kulturelle arrangementer og koncerter.
Arkitema Architects har i et nært samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme stået for ombygningen af Christian d. IV\\\’s Bryghus til lapidarium. For at gøre huset tilgængeligt er der udført ramper og gangbroer i stål, der forbinder de forskellige udstillingsrum. Integreret i disse er der belysning og føringsveje for tekniske installationer. Ligeledes er udstillingsområderne blevet forsynet med glasdøre, der muliggør, at de oprindelige træporte kan stå åbne, således at skulpturere også kan ses, når udstillingen er lukket. Belysning og iscenesættelse af skulpturerne er sket i samarbejde med lysdesigner Jesper Kongshaug og scenograf Rikke Juellund, mens skulpturudvælgelsen er sket af Mette Marciniak fraStyrelsen for Slotte og Kulturejendomme.
Restaureringen af Kongernes Lapidarium er blevet mulig med en donation på 10 millioner kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Arkitema Architects har stået for restaureringen, der er en del af opgaveporteføljen under tegnestuens Kongelige Bygningsinspektorat.

Parter bag projektet

Bygherre: Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme
Arkitekt: Arkitema Architects
Øvrige: Lysdesigner Jesper Kongshaug, scenograf Rikke Juellund, skulpturudvælgelse af Mette Marciniak fra Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Yderligere information om projektet

http://arkitema.dk/

Sted

Frederiksholms Kanal
København

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2