fbpx

KOLSTRUP BOLIGFORENING

Læs projektets egen beskrivelse

‘Høje Kolstrup’ er én af de 16 tilbageværende ghettobebyggelser. Totalrenovering af 6 boligblokke med i alt 276 boliger. Projekteringen er vundet EU-konkurrence.

Med udgangspunkt i den foreliggende helhedsplan gives området et tiltrængt løft både fysisk og socialt. Som et tilskud til facadernes dynamik udstyres vinduerne med skydeskodder udført i vejrbestandigt træ. Altanerne retableres som åbne, betonbrystningerne fjernes, og der etableres lette værn udført i galvaniseret stål og hærdet glas. I forslaget åbnes trappefacaden og udføres som et sammenhængende glasparti, hvorved det bliver mere lyst og indbydende og markerer sig tydeligt i facaden og understreger rytmen. Der etableres niveaufri adgang overalt med elevator indrettet til kørestolsbrugere og der skabes gennemgang i parterreetagen, så der bliver adgang til boligerne både fra syd og nord.

De meget dybe og mørke boliger lukkes op og gennemlyses, indretningen er udformet med stort hensyn til brugere af kørestole og rollatorer. Fokus er særlig på indretning af rummelige åbne køkkener i kontakt med boligen og store badeværelser med god plads til flere funktioner og som er velegnet både for børnefamilier og for ældre beboere med pleje-behov.

Miljørigtig projektering
Projekteringen er gennemført som ‘miljørigtig projektering’.

Skimmelsvamperenovering
Der er ved forundersøgelse konstateret forekomst af skimmelsvamp. Så renoveringen omfatter også dette.

Beboerinvolvering
Helhedsplan og projektforslag er udarbejdet med deltagelse af byggeudvalg og er godkendt ved afstemning på beboermøder.

Parter bag projektet

NOVA5 Bygherre: Kolstrup Boligforening/ SALUS boligadmininstration Ingeniør: Hundsbæk & Henriksen rådgivende ingeniører A/S Landskab: Thing & Wainø aps
Omfang 276 boliger
Status Under udførelse

Sted

Aabenraa

Realiseret

2010

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal