fbpx

Hotel d’Angleterre

Læs projektets egen beskrivelse

Renovering af det femstjernede Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv i København, oprindeligt fra 1755.

Det mere end 250 år gamle Hotel d’Angleterre er Danmarks mest kendte hotel. Her har både konger og kendisser, rockbands og filmstjerner gjort ophold gennem århundrederne.

Efter Danmarkshistoriens største hotelrenovering har d’Angleterre genvundet sin tidligere pragt og kan igen indtage sin plads som et af verdens fineste hoteller.

Baggrunden for renoveringen var et nedslidt hotel, hvor mange ombygninger og tilpasninger til tidens krav havde kompromitteret bygningens udseende både indvendig og udvendig: Facaden var nedslidt og med uensartede hvide vinduer, vægge var blevet revet ned, etager var indskudt og lofter var blevet sænket for at give plads til teknik med lavloftede rum til følge.

Hotellet har gennemgået en fuldstændig renovering, som værner om det historiske byggeri, men som samtidig giver d’Angleterre et nutidigt klassisk formsprog. Målet har været ikke bare at skabe et moderne og funktionelt flow i hotellet, men også at give en ny rumlighed til de offentlige områder og til værelser og suiter.

For at genskabe Hotel d’Angleterre som et ”grand palace” er facaden malet i en sofistikeret gråhvid farve og de udtjente hvide vinduer er udskiftet med nye, mørkegrønne vinduer, der skaber en flot kontrast til den hvide facade. I stueetagen åbner hotellet op mod byen med storslåede specialdesignede vinduer og døre, og restauranten og en ny champagnebar inviterer københavnerne indenfor.

Brugskvalitet

Det nye d'Angleterre har fået færre, men større værelser, 90 i alt med Royal Suite på 250 m² som den største. Ikke to værelser er ens, men holder sig alle inden for den samme elegante, lyse farveskala. De historiske banketsale og saloner er restaureret og kan nu rumme selskaber på op til 580 personer.

Bidrag til omgivelser

Se ovenstående beskrivelse

Parter bag projektet

Bygherre: Hotel d'Angleterre
Arkitekt: C.F. Møller
Interior Design: GA Design, SPACE Copenhagen og Hotel d'Angleterre ved Alan Evensen, Creative Director
Ingeniør: Al Gruppen og Rambøll
Entreprenør: E. Pihl & Søn
Fotos: Heidi Lerkenfeldt

Sted

Kongens Nytorv 34
1050 København K

Realiseret

2013

Indstillingsår

2017

Anvendelse

Kultur

Areal

5.001-20.000m2