fbpx

Guldberg Skole

Læs projektets egen beskrivelse

Da Sjællandsgade- og Stevnsgades skoler skulle sammelægges, og bygningerne på Nørrebro samtidig trængte til renovering, blev de to udfordringer slået sammen til ét projekt. Indskolingen ligger nu i den ene bygning, og udskolingen på den anden matrikel. Skolen blev udnævnt til klimaskole i anledning af klimatopmødet i 2009, og renoveringen havde derfor fokus på forbrug af el, vand, varme og CO2-udledning.

Den største ændring er etableringen af ovenlysvinduer og solfangere på tagetagen i den gamle hovedbygning – men tilføjelsen er udført, så den falder naturligt ind i den oprindelige arkitektur. Bygningerne har desuden fået energioptimerede belysningsanlæg, solceller på facade, termostatventiler på radiatorer, vandbesparende installationer og vedligehold og tætning af vinduer.

At ingerere den nyeste teknik i en skolebygning fra 1800-tallet har krævet utraditionelle løsninger, men ombygningen er lykkedes, uden at det er gået ud over bygningens udseende. Og ved at opsætte paneler, der viser produktion og forbrug af energi, har man samtidig formået at give energi og klima en mere tydelig plads i dagligdagen.

Bidrag til omgivelser

Parter bag projektet

Københavns Ejendomme for Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune
NOVA5 arkitekter A/S
EKj A/S
MT Højgaard A/S

Sted

Sjællandsgade 10 og Stevnsgade 38
København Ø

Realiseret

2009

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Institution

Areal

5.001-20.000m2