fbpx

Gammel Kongevej 51 m.fl.

Se mere

Gammel Kongevej 51 m.fl.

Læs projektets egen beskrivelse

Ejendommen Gammel kongevej 51 / Værnedamsvej 18-20 i Københavns kommune fremstod i meget dårligt vedligeholdelsesmæssig stand. Arbejdernes Landsbank måtte tage ejendommen tilbage efter at andelsboligforeningen ikke kunne løfte låneafdrag og de nødvendige vedligeholdelsesomkostninger.
I samarbejde med Københavns kommune Center for Bydesign og SBI udarbejdede Peter Jahn & Partnere et energi renoveringsprojekt, der samtidig med at opdatere ejendommen til moderne energi standarder og indrette moderne lejligheder, bibeholdte den bevaringsværdige ejendoms arkitektoniske udtryk.
Udover solcelle anlæg, grønne tage, isolering m.fl. blev der i samarbejde med SBI udviklet et moderne ventilationsanlæg, der ellers normalt kun er forbeholdt moderne nybyggeri. Anlægget er etableret med censorer således at SBI fremtidigt kan følge udviklingen og brugen af de nye anlæg og dermed være med til at videre udvikle lignende anlæg. Det er således tanken at renoveringsprojektet på Gammel Kongevej 51 vil danne præcedens for fremtidige renoveringsprojekter og hjælpe med at nedbringe energiforbruget uden at gå på kompromis med komfort og herlighedsværdi.

Parter bag projektet

Bygherre er Arbejdernes Landsbank
Rådgivende arkitekt og ingeniørfirma er Peter Jahn & Partnere A/S

Sted

Gammel Kongevej 51 / Værnedamsvej 18-20
Frederiksberg

Realiseret

2014

Indstillingsår

2015, 2019

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2