fbpx

Fiskens Kvartér

Se flere af projektets billeder

Realiseret

2009

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2

Læs projektets egen beskrivelse

6 boliger er energirenoveret til forskellige niveauer fra BR08 til 2020 niveau. De 6 modeller blev udviklet i en koncentreret integreret designproces, hvor de projekterende rådgiverfirmaer NOVA5 og NIRAS ledede studieture i ind- og udland samt dialogworkshops.
Projektet viser, hvordan man trinvis kan sænke boligens energiforbrug. Projektet dokumenterer, hvordan en bæredygtig renovering kan kombineres med god arkitektur, gode boligkvaliteter og høj komfort i respekt for den bygningskulturelle arv.
Udover en række konkrete byggetekniske energiløsninger, der viser hvordan energi- og omkostningseffektiv teknologi kan kombineres med rationelle byggemetoder, så viser projektforløbet, hvordan den integrerede designproces kan skabe synenergi og værdi på tværs af traditionelle fagskel.
Projektet er en kraftig opfordring til at indgå i nye samarbejdsrelationer på tværs af fastlåste faglige positioner og snævre firmainteresser, det er en begavet måde for byggebranchen at møde dagens og morgendagens klimaudfordringer!

Sted

Fiskens Kvartér 1A – 1F
2620 Albertslund