fbpx

Færgen Fritz Juel

Læs projektets egen beskrivelse

Færgen Fritz Juel blev bygget i Svendborg i 1954 og har sejlet som bilfærge under forskellige navne indtil den i 2011 efter en gennemgående transformation blev taget ibrug som husbåd.
Fritz Juel har opnået betegnelsen Bevaringsvædigt Fartøj af Skibsbevaringsfonden. Derfor er der i ombygningen lagt stor vægt på at skabe en balance mellem skibets konstruktioner og den nye tilbygning. Man har i transformationen bibeholdt færgens oprindelige arkitekttoniske kvaliteter og herved fremstår færgen idag som både et stykke historie men også som ny arkitektur.
Vogndækket udgør husbådens hovedetage i et 20 m langt rum. Den tilføjede stålkonstruktion er ophængt i den eksisterende brokonstruktion, hvorved der ikke er behov for yderligere understøtning og vogndækkets rumlighed kan opleves uden søjler.
Tagkonstruktionen er friholdt færgens sidebygninger med glasbånd. Motorrummet er ryddet og motorlemmen fjernet hvilket giver lys under dæk.
Husbåden var finalist i DR1 programmet ”Danmarks skønneste hjem” i 2012
Renoveringen af den tidligere bilfærge er med til at belyse hvordan, en kreativ indgang til rammerne for arkitektur udvider mulighederne for ny anvendelse af industriens ellers kasserede rumligheder.

Parter bag projektet

DSA ARK STUDIO

Yderligere information om projektet

http://fritzjuel.dk/28168/om-husbaden-fr

Sted

Danneskiold-Samsøes Allé
1434 København K

Realiseret

2011

Indstillingsår

2014

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2