fbpx

Fælledvej 19

Læs projektets egen beskrivelse

Holscher Nordberg har renoveret et gammelt baghus på Nørrebro og transformeret bygningen til eksklusive newyorker-lejligheder.

I foråret 2013 investerede Dreyers Fond i en ældre etageejendom på Fælledvej ved den store københavnske karré mellem Sankt Hans Torv, Fælledvej, Nørrebrogade og Elmegade i hjertet af Nørrebro.

Efter at have vundet en indbudt konkurrence blev Holscher Nordberg hyret til at stå for moderniseringen af det over hunderede år gamle baghus, der tidligere havde huset forskellige småerhverv. Målet var at gøre huset nutidigt i forhold til funktionalitet, drift og energiforbrug.
Bygningen er nu ombygget til fire eksklusive newyorker-lejligheder samt to toetagers byhuse.

Boligerne i det nyrenoverede hus leverer rum til en høj boligstandard. De fine bygningsmæssige kvaliteter fra det gamle baghus er bevaret og indarbejdet med respekt for den oprindelige æstetik, og efter renoveringen fremstår lejlighederne nutidige, lyse og rumlige i deres planløsning.

De nyindrettede lejligheder er disponeret, så man har en åben rumfornemmelse, hvor værelserne fremstår som underordnede volumener på en lys og sammenhængende gulvflade. I de oprindeligt lukkede facadepartier i husets bagside er der udført nye vinduesudskæringer med glas til gulv, så de tidligere ensidigt belyste rum får lys fra flere sider. Vinduesudskæringerne giver samtidig husets bagside en markant æstetisk og mere levende karakter.

Renoveringen er udført med en høj materialemæssig kvalitet, og huset er nu udstyret med en række tidssvarende energibesparende løsninger, som fx gulvvarme i alle rum og en optimering af isolering og klimaskærme.

Blik for brugerne

Renoveringen er udført med en høj materialemæssig kvalitet, og huset er nu udstyret med en række tidssvarende energibesparende løsninger, som fx gulvvarme i alle rum og en optimering af isolering og klimaskærme.

Brugskvalitet

De nye lejligheder leverer rum til en høj boligstandard. De fine bygningsmæssige kvaliteter fra det gamle baghus er bevaret og indarbejdet med respekt for den oprindelige æstetik, og efter renoveringen fremstår lejlighederne nutidige, lyse og rumlige.

Bidrag til omgivelser

I de oprindeligt lukkede facadepartier i husets bagside er der udført nye vinduesudskæringer med glas til gulv. De rene vinduesudskæringer er med til at gøre bagsiden mere levende, og giver bygningen en markant arkitektonisk karakter.

Eksempelværdi

Renoveringen er et godt eksempel på, hvordan man kan bevare kulturarven fra de mange baghuse til småindustri, der blev opført i forbindelse med urbaniseringen omkring århundredeskiftet, ved at gøre dem nutidige ift funktionalitet og energiforbrug.

Solidt samarbejde

Sammen med entreprenøren og ingeniørrådgiverne havde vi et frugtbart og spændende samarbejde, hvor vi løbende lærte af hinandens erfaringer og optimerede projektet. Bygherren, Dreyers Fond, var meget tilfredse med både forløbet og det færdige projekt.

Økonomi og værdiforøgelse

Huset er nu indrettet med eksklusive lejligheder udført med en høj materialemæssig kvalitet og tidssvarende energibesparende løsninger. Dreyers Fond er meget tilfredse med den merværdi, de har fået for deres investering i renoveringen af huset.

Udførelseskvalitet

Boligerne i det nyrenoverede hus leverer rum til en høj boligstandard. De fine bygningsmæssige kvaliteter fra det gamle baghus er bevaret og viderebearbejdet med respekt for den oprindelige æstetik og detaljering.

Parter bag projektet

Bygherre: Dreyers Fond
Totalrådgiver: Holscher Nordberg Architects as
Ingeniørrådgiver: Aksel V. Jensen, Rådgivende Ingeniørfirma A/S
Miljørådgiver: MOE A/S
Totalentreprenør: Logik & Co

Yderligere information om projektet

http://holschernordberg.dk/projects/faelledvej-19/

Sted

Fælledvej 19
2200 København N

Realiseret

2015

Indstillingsår

2016

Anvendelse

Bolig

Areal

501-5.000m2