fbpx

Energimodernisering No. 5

Læs projektets egen beskrivelse

Hus er opført i 1982 med en bedre isolering end datidens krav. Men oliefyret var udtjent, fjernvarme var ikke en mulighed, og der var lidt indtrængning af kold luft under taget ved undertryk og et ønske om et ventilationsanlæg. Løsningen består af nyt tag, ny dampspærre, 400 mm glasuldsgranulat på loftet, en jord-til-vand varmepumpe, et solcelleanlæg, der er integreret i taget og et ventilationssystem med varmegenvinding og med ny emhætte tilsluttet.
Dette hus indstilles til Renoverprisen, fordi energirenoveringer kompromisløs. Der valgt materialer og løsninger i højeste standard, bl.a. energimæssigt. Der er også lagt stor vægt på det æstetiske udtryk. F.eks. er solcellerne en løsning med mange mindre paneler, der er sænket ned i det nye tag på smukkeste vis. Der er lavet en stor indsats for at sikre sig, at huset er helt tæt – også ved undertryk. Den nye membran over loftet er lagt, så den ikke på nogen måde er gennemhullet. Det sidste har indebåret, at alle elinstallationer og andre kabler på loftet har måttet udskiftes og føres under membranen. Kablerne er ved samme lejlighed opgraderet. Endelig er det en renovering, som er fremtidssikret vedligeholdelsesmæssigt idet ventilationssystemets ventilationsboks med systemets filtre er placeret i det tidligere fyrrum, så filtrene regelmæssigt kan renses også i den tredje alder. Det samme er styringen af solcelleanlægget – Inverteren mv. I forbindelse med valg af varmepumpe-anlægget er der valgt en løsning, hvor buffertanken er indarbejdet i styringsenheden af pladsmæssige årsager. Der er valgt en flot løsning på de indvendige lofter i forbindelse med indblæsning af frisk luft. Også i dette projekt har planlægning og byggestyring være forbilledligt med daglige møder med håndværkerne under byggeprocessen.
Energirenoveringen betyder en lavere energiregning, frisk luft i huset uden at skulle gøre noget, og følelsen af at have et velisoleret hus med egen energiforsyning, som også vedligeholdelsesmæssigt er fremtidssikret.

Parter bag projektet

Kan evt. tilføjes senere

Renoveringsprojektet er støttet af EU CONCERTO projektet “ECO-Life”, www.goenergi.htk.dk, som i perioden 2010-2014 understøtter gennemførelsen af dybe energimoderniseringer af 15-20 private boliger i Høje-Taastrup Kommune.

Sted


2640 Hedehusene

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015, 2016

Anvendelse

Bolig

Areal

1-500m2