fbpx

Dansekapellet

Læs projektets egen beskrivelse

Projektet har omdannet det gamle kapel og krematorium på Bispebjergs top i København til et nyt danse- og bevægelseshus. Anlægget er blandt andet hjemsted for Uppercut Danseteater med projektet ”Dans i Nordvest”, der engagerer børn og unge med dansen som social og personlig løftestang.

Kapellet rummer fem dansestudier, hvoraf de to er indrettet med faciliteter til forestillinger. Den ovale ‘Kuppelsal’ er husets intime og atmosfæremættede scene. Den nye ‘Store Sal’ med plads til 350 personer er en rummelig og funktionel sal. De tre sidste dansestudier bruges som ‘studios’ med mulighed for at øve alene og i mindre grupper.

Det arkitektoniske hovedgreb transformerer bygningen fra sin oprindelgie lukkede form til et åbent og inviterende hus, der byder forbipasserende indenfor og tilbyder spændende og anderledes mødesteder både inde og ude.

Omdannelsen er sket med respekt for den historiske bygnings mange kvaliteter. Blandt andet udnyttes bygningens labyrintisk sammensatte rumforløb til at give dansen og danserne nye muligheder for kreativ udfoldelse.

En række nye tilføjelser i dansehuset etablerer desuden arkitektoniske sammenhænge med det historiske og bevaringsværdige anlæg:

  • Store Sal hæves taget og giver plads til et      gennemgående højtsiddende vinduesbånd.
  • Foyerens lange flow understreges tilsvarende af et      hævet tag med side- og ovenlys.
  • Mod gården udvides bygningen med et nyt ankomstrum, som      sammenbinder Dansehusets indre aktiviteter og flow med gårdrummet udenfor.

De arkitektoniske tilføjelser skaber sammenhæng med den oprindelige bygning i både detaljer og materialer, så det nye tydeligt bygger videre på – og samtidig nyfortolker – det karakterfulde, historiske kapel.

Parter bag projektet

Bygherre / Københavns Kommune, Kultur- og Fritidsforvaltningen v/ Københavns Ejendomme
Arkitekt, Totalrådgiver, byggeledelse og tilsyn / DOMUS arkitekter
Hovedentreprenør / Skou Gruppen A/S
Ingeniør / Wissenberg

Sted

Bispebjerg Torv 1
2400 København NV

Realiseret

2012

Indstillingsår

2013

Anvendelse

Kultur

Areal

501-5.000m2