fbpx

Bredgade 70

Se flere af projektets billeder

Realiseret

2013

Indstillingsår

2015

Anvendelse

Erhverv

Areal

501-5.000m2

Læs projektets egen beskrivelse

Bredgade 70 er en klassisk rokokobygning fra midten af 1700-tallet tegnet af de berømte arkitekter Eigtved og Thurah. Bygningen har tilhørt Staten og var slidt af mange års offentligt brug, da ejendomsselskabet Karberghus overtog bygningen i 2012. Nu stråler bygningen igen efter en nænsom renovering, der lader de historiske detaljer komme til deres ret i en moderne sammenhæng.

Bredgade 70 er en fredet bygning. Det giver en række begrænsninger i forhold til, hvilke ændringer bygherren kan foretage for at få bygningen op til moderne energistandarder. Alligevel er det lykkedes Karberghus at reducere varmeforbruget markant. De er gået enkelt til værks og har udskiftet det gamle varmesystem til et nyt tostrenget system, sat nye radiatorer og termostater op overalt, erstattet den dampbaserede fjernvarme med en vandbaseret og forsynet en række af de gamle vinduer med forsatsvinduer. Resultatet er en besparelse på ca. 20 % på varmeforbruget.

Renoveringen har givet den smukke bygning et tiltrængt ansigtsløft. Et tæt samarbejde mellem alle de mange interessenter, herunder både udlejers og lejers arkitekter og rådgivere samt ikke mindst Kulturstyrelsen, var forudsætningen for at det lykkedes at få nyt liv i det gamle hus. De kedelige linoleumsgulve er forsvundet og erstattet af et nyt flot plankegulv. Alt er udført i meget høj håndværksmæssig kvalitet. I kælderen er der indrettet en hyggelig kantine, mens den gamle retssal på første sal har fået nyt liv som storrumskontor. Herfra fører en række højloftede fyldningsdøre ind til statelige enkeltmandskontorer. Overalt i bygningen er originalt interiør bevaret og flot illuderet af moderne lamper med LED-belysning.

Renoveringen af Bredgade 70 og transformationen af bygningen viser, at en flere hundrede år gammel bygning kan aktiveres og få nyt liv i en moderne kontekst. Bredgade 70 er med at til at minde os om, at kulturarven er værdifuld og står som et lysende eksempel på original og kvalitetsbevidst renovering.

Sted

Bredgade 70
1260 København K