fbpx

Pressemeddelelse: Ny pris belønner renovering

22. jan 2013

Realdania og GI uddeler ny pris, der belønner Danmarks bedste renoveringsprojekt. RENOVER prisen 2013 skal inspirere til bedre renovering og skabe mere stolthed om den vigtige samfundsopgave det er at få opdateret den eksisterende bygningsmasse. Alle kan indstille projekter.

Mens alle flokkes om at sætte pris på nybyggerier, findes der ikke én eneste pris, der samlet hylder de gode renoveringsprojekter til gavn for brugernes livskvalitet, klimaet og samfundsøkonomien. Derfor har Realdania og GI, i forlængelse af en større renoveringskampagne, besluttet sig for at uddele den første pris, der hylder et samlet renoveringsprojekt, RENOVER prisen, der overrækkes ved et større festarrangement den 5. september 2013. For begge parter står det meget højt på dagsorden at få byggebranchen til at rette øjnene mere mod renovering af den eksisterende bygningsmasse:

– Vi har i samarbejde med GI de sidste cirka fem år arbejdet med at få renovering ind under huden hos hele den samlede byggebranche. Der er et paradoks i, at nybyggeri løber med al prestigen hos alle aktører i byggebranchen, når der er så mange kulturelle, samfundsmæssige og økonomiske gevinster ved at vende blikket mod renovering, siger Hans Peter Svendler, der er direktør i Realdania.

RENOVER prisen vil det næste halve år fremhæve de gode renoveringsprojekter med henblik på at højne renoveringens status i byggebranchen:

– Ved at vise, hvor fantastisk gode resultater der kan opnås ved en renovering håber vi at kunne hæve den faglige stolthed og lysten til at arbejde med renovering. Vi fremhæver de gode projekter forhåbentligt til stor inspiration for hele branchen, siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Prisen adskiller sig fra andre priser ved at præmiere et samlet projekt frem for en enkelt bidragyder, som f.eks. arkitekten. Det er derfor også en pris for det gode samarbejde på tværs af fagligheder.

Renover prisen 2013 uddeles første gang ved en prisfest d. 5. september 2013, hvor det vindende projekt kåres og fejres sammen med de øvrige nominerede.

Projekter kan indstilles indtil medio april 2013.

Download pressemeddelelsen som pdf