fbpx

Ny podcast fortæller historien om Danmarks bedste renoveringer

26. mar 2019

Hvor meget kan en renovering ændre, ikke bare på en trist og udtjent bygning, men også på et helt lokalområde? Det får du svar på i en helt ny podcastserie, som stiller skarpt på nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Fra i dag kan du høre første afsnit i podcastserien ”Bygninger fortæller”, som RENOVER prisen står bag.

”Ingelise Thune fra Herning Kommune er lige trådt ind i en forfalden betonbygning på gågaden i Herning, det gamle Schou-Epa-varehus. Planen er, at bygningen her skal blive til et moderne bibliotek og bringe nyt liv til den dødende bymidte.”

Sådan lyder introen til det første afsnit af podcastserien ”Bygninger fortæller”. I dette første afsnit kommer man helt tæt på historien om vinderen af RENOVER prisen 2015: Det gamle og upopulære varehus, der igennem en renovering blev omdannet til bibliotek og samlingspunkt i Herning.

Afsnittet om Herning Bibliotek er det første af fem afsnit i den nye podcastserie, der stiller skarpt på og fortæller historien bag nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter.

”Bag de fleste vellykkede renoveringer ligger en god historie. En historie om, hvordan en renovering kan omdanne en bygning fuldstændig og gøre den brugbar og velegnet til noget helt andet, end det, den oprindeligt var tænkt og brugt til. Det viser, hvor langt man kan nå med renovering, og det er noget af det, der gør renoveringsdisciplinen så spændende,” siger Lennie Clausen, programchef i Realdania, der sammen med Grundejernes Investeringsfond står bag RENOVER prisen og den nye podcastserie.

En serie med fem afsnit
I løbet af de kommende måneder vil de øvrige fire afsnit i podcastserien udkomme. De andre afsnit handler om The Silo (vinder af RENOVER prisen 2018), Nr. Vium Skole (vinder af RENOVER prisen i 2017), Nyt Rosenhøj (vinder af Jubilæumsprisen i 2017) og Diamanten (vinder af RENOVER prisen i 2014).

”Målet med podcastserien er at fortælle de gode historier bag nogle af de kendte renoveringer. Nogle af de historier, vi ikke altid får lov at høre. Vi synes selv, at det er fantastisk at få de gode historier fortalt igennem lyd. Og det håber vi selvfølgelig også, at andre vil synes,” siger Lars Axelsen, direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Det er BARK Rådgivning der har produceret podcastserien i samarbejde med Filt Cph, der laver lydfortællinger.

Hør podcasten her.