fbpx

Når bevægelse tænkes ind i renoverings- projekter

14. aug 2018

Bevægelse og fysisk aktivitet er omdrejningspunktet i flere af de projekter, der har været indstillet til RENOVER prisen i 2018. Det nævner Louise Biede fra Danmarks Idrætsforbund i et debatindlæg i Politiken Byrum. Det er en positiv udvikling – som parterne bag RENOVER prisen også glæder sig over.

I et debatindlæg i Politiken Byrum fra den 10. august skriver Louise Biede fra Danmarks Idrætsforbund, at 15 af de indstillede projekter til RENOVER prisen 2018 prioriterer plads til bevægelse og fysisk aktivitet. Det glæder de sig over i Danmarks Idrætsforbund. De renoverede faciliteter kan nemlig være med til at inspirere flere danskere til at være mere fysisk aktive.

Parterne bag RENOVER prisen glæder sig også over, at flere og flere af de bygningsprojekter, der indstilles til prisen, er med til at skabe en positiv forandring i deres omgivelser.

”Et af de kriterier, vi kigger efter blandt de indstillede projekter til prisen, er netop positive bidrag til omgivelserne,” siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Louise Biede fra Danmarks Idrætsforbund skriver i debatindlægget, at det er ærgerligt, at ingen af de 15 ”bevægelsesprojekter”, der har været indstillet til årets pris, er at finde blandt de nominerede projekter. Men når man tager et blik over de projekter, der enten har været nomineret eller ligefrem vundet prisen i løbet af de sidste seks år, er der masser af fysisk aktivitet at spore.

Et godt eksempel på det er sidste års vinder Nr. Vium Skole, der i dag er ramme om en daginstitution, SFO, foreningsliv, idrætsaktiviteter og mødelokaler for erhvervslivet. Et andet eksempel er vinderen af RENOVER prisen 2013, Diamenten i Fynshav ved Sønderborg. Diamenten er et eksempel på, hvordan en gammel sportshal er blevet forvandlet til et spændende kultur- og idrætscenter med trivsel.

Parterne bag RENOVER prisen håber at se flere af den type projekter i fremtiden.

”Vi vil gerne være med til at gøre en forskel med RENOVER prisen. Og derfor er vi selvfølgelig også rigtig glade, hvis de projekter, der indstilles til prisen, kan være med til at gøre en forskel for brugerne og gerne skabe en positiv og sund forandring,” siger Jesper Nygaard, adm. direktør i Realdania.

Læs hele debatindlægget i Politiken Byrum her.