Mirror House – En spejling af liv i Fælledparken

24. jun 2014

Spejle på husets gavle har transformeret et fælleshus i Fælledparken til et lille kunstværk.

I et hjørne af Fælledparken har et lille fælleshus fået nyt liv ved at lade omgivelserne spejle sig i huset – bogstavelig talt. Gavle og døre er beklædt med spejle og skaber en helt særligt sammenspil mellem træer, legende børn og huset.

Mirror House er konstrueret af en træskal, der er sat uden på det oprindelige fælleshus. Det har givet huset en ny klimaskærm og en isolering, som har ført huset ajour med det gældende bygningsreglement.

Renoveringens x-factor er dog uden tvivl det arkitektoniske udtryk, som næsten kan karakteriseres som et lille stykke bredt favnende interaktionskunst. Huset er blevet et tilløbsstykke for både børn og voksne, og udenlandske såvel som danske studiegrupper.

Nomineringsudvalget skriver om nomineringen af Mirror House:

-Samlet vurderet er Mirror House et fint eksempel på, hvordan det med en beskeden økonomisk ramme og et godt samarbejde mellem bygherre og rådgiver er muligt at kombinere bæredygtighed og arkitektur til et resultat, livgivende hævet over dansk byggeris mainstream.

Parterne bag renoveringen af Mirror House:
Bygherre: CAU & Mærsk McKinney Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond
Arkitekt: MLRP Architecture
Ingeniør: Grontmij rådg. ingeniører
Landskabsarkitekt: GHB Landskab
Entreprenør: A.F. Hansen

Se video om renoveringen af Mirror House: