fbpx

Millioner til energirenovering

20. aug 2014

Med næsten 22 millioner i år og 25 millioner næste år næste år bliver der sat skub i energirenovering i det private udlejningsbyggeri til gavn for både lejerne og miljøet.
Enhedslisten udmønter nu sammen med regeringen en ny runde på 22 millioner kroner til energibesparende arbejder i private udlejningsejendomme, skriver Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter i en pressemeddelelse.

Pengene kan søges til energirenovering af private udlejningsejendomme med mindst 12 beboelseslejemål, hvis renoveringen er aftalt med et flertal af lejerne. Der kan gives mellem 20.000 og 30.000 kr. pr lejlighed. Pengene vil sænke huslejen, så energirenoveringer bliver billigere for lejerne.

”Jeg er rigtig glad for, at Enhedslisten sætter fokus på energirenovering til gavn for lejerne, for der er et stort efterslæb. Den private udlejningssektor udgør knap 20 pct. af den samlede boligbestand og langt de fleste af de private udlejningsboliger er bygget, før der for alvor blev stillet krav til energistandarden. Sektoren har således et betydeligt potentiale for energiforbedringer, ” siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen.

Læs hele pressemeddelelsen her.