fbpx

Kedelbygningen – et visuelt vartegn for kreativitet og innovation

24. jun 2016

Med renoveringen af Kedelbygningen i Vejle har unge, kreative iværksættere fået et nyt, internationalt og inspirerende miljø at boltre sig i.

Efter 60 års tro tjeneste genopstod Kedelbygningen på Spinderigade i 2010 som kreativt vækstcenter for design-, kommunikations- og kulturvirksomheder fra hele egnen.

Kedelhallen og det historiske industrikompleks Spinderihallerne, der i årtier var hjemsted for byens største arbejdsplads, var for længst sygnet hen og gået i forfald, da transformationen begyndte. Med det 1.200 kvadratmeter store renoveringsprojekt af Kedelbygningen har Vejle fået 20 nye studios og et visuelt vartegn for innovation og forretningsudvikling i hele regionen.

Renoveringen er udført ud fra filosofien om at bevare industribygningens karakter og rå udseende kombineret med nye elementer i et moderne formsprog, der kontrasterer det gamle. Den oprindelige kedel, rummeligheden og højden til loftet er bevaret. Selv graffitien på væggene er blevet hængende, og det rustikke udtryk sætter perfekt scenen for kreativ aktivitet.

– Vi er super glade – det er en stor anerkendelse og en måde for os at give tilbage til de lokale politikere, der har investeret i bygningen. Vi er stolte over at være nominerede, fordi det bekræfter vores eget indtryk af renoveringsprojektet, siger Katrine Holm Kanstrup, Innovation og Entreprenørskab Komstab Vejle Kommune.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende beskrivelse:

Renoveringen af Kedelbygningen i Vejle er et eksemplarisk bud på en visionær transformation af en bevaringsværdig bygning fra rå industri til forfinet erhverv. Modtagelsen af 6125 besøgende gæster i 2015 er et vink med en vognstang om, at kedelbygningen ud over at fungere som et markant fixpunkt for Vejle også på fornem vis har brudt koden, når det handler om banebrydende idégenerering, innovation og start af nye virksomheder.

Parterne bag projektet
Bygherre: Vejle Kommune med støtte fra Realdania
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects
Ingeniør: Rambøll
Alufacadeentreprenør: HSHansen A/S