fbpx

Diamanten – Ny energi i sportshallen

24. jun 2014

En gammel sportshal i Augustenborg fremstår med helt nye facetter efter renoveringen.

Renoveringen af Diamanten er et eksempel på, hvordan en gammel og kedelig sportshal kan blive til et livligt og bæredygtigt kultur- og idrætscenter.

Diamanten har med renoveringen både fået flere funktioner og ændret udseende. Hvor der før kun var omklædningsrum og haller, er der nu kommet både en café, en badmintonhal, der kan transformeres til minibiograf og en ny lethal til. Samtidig er den før meget lukkede bygning blevet åbnet med etableringen af store vinduer i væggene og lystragte på taget, der lukker dagslyset ind. Det er både behageligt og bæredygtigt. Adskillelige energitiltag har gjort, at Diamanten kun bruger 50 % af det energiforbrug en tilsvarende bygning bruger.

Samlet set har renovering haft kæmpe betydning for sportshallen, som ingen før gad bruge, men nu er samlingspunkt for hele oplandet.

Nomineringsudvalget siger om nomineringen af Diamanten:

– Samlet vurderet er renoveringen af Diamanten med de innovative, bæredygtige løsninger, det genopstandne foreningsliv og den overbevisende transformation fra usexet tristesse til oplevelsesrig arkitektur med noget på hjerte eksemplarisk. Ikke mindst set i lyset af at der i Danmark er 1500 stedmoderligt behandlede, nedslidte sportshaller, som trænger til en dybtgående renovering.

Parter bag projektet:
Arkitekter: Stuff Arkitekter
Rådgivende ingeniører: Søren Jensen Rådgivende Ingeniører
Energirådgivere: Esbensen Rådgivende Ingeniører vedr. Solenergi og naturlig ventilation.
Bygherrer: Kultur & Idrætscentret Fynshav.

Se video om Diamanten her: