fbpx

Diamanten er Danmarks bedste renovering

11. sep 2014

En udvikling fra usexet tristesse til oplevelsesrig arkitektur med noget på hjertet. Sådan lød nomineringsudvalgets begrundelse for at nominere sportshallen Diamanten til RENOVER prisen 2014. Torsdag aften har den vundet prisen.

Der var spænding til det sidste hos Madelines på Refshaleøen, der i aften lagde hus til kåringen af Danmarks bedste renovering. Repræsentanter fra hele byggebranchen og de nominerede projekter var mødt op til en aften med festmiddag, underholdning og tale fra finansminister Bjarne Corydon, inden det endelig blev afsløret, at Diamanten i Sønderborg fremover kan smykke sig med titlen ”Danmarks bedste renovering 2014”.

Diamanten er en gammel sportshal i Fynshav i Sønderborg Kommune, som har undergået noget af en forvandling. Med renoveringen er Diamanten gået fra at være lukket, mørk og halvtom til at være lys, levende og bæredygtig – kvaliteter, der gør den berettiget til sit navn, Diamanten.

”Med innovative, bæredygtige løsninger og en ligefrem arkitektur fyldt af viril skaberglæde er Diamanten et overbevisende bud på, hvordan en gammel sportshal kan bearbejdes, så værdifuld identitet opstår. Diamanten viser, at der er håb for Danmarks 1.500 nedslidte og stedmoderligt behandlede sportshaller,” fortæller nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen.

Det er et valgkollegium af 67 udvalgte personer fra byggebranchen, der har afgjort, at Diamanten skulle løbe med prisen. De har frem til midten af august kunne stemme på deres favoritprojekt blandt seks nominerede projekter, der var udvalgt blandt 165 indstillede projekter.

Det er andet år i træk, at Realdania og GI uddeler RENOVER prisen til et projekt, der udmærker sig inden for renovering. Det er håbet, at vinderprojektet kan inspirere fremtidige renoveringsprojekter og være med til at sætte fokus på renovering.