fbpx

Det kigger nomineringsudvalget efter i indstillingerne til Jubilæumsprisen

21. dec 2016

Når indstillingsperioden til Jubilæumsprisen åbner den 2. januar 2017, kan alle indstille deres bud på Danmarks bedste almene renoveringsprojekt. Læs her, hvad nomineringsudvalget særligt kigger efter, når vinderen skal findes.

Jubilæumsprisen er ligestillet med RENOVER prisen. Og ligesom til RENOVER prisen kan alle indstille et projekt til Jubilæumsprisen – også selvom man ikke har haft en rolle i projektet. Og de indstillede til Jubilæumsprisen, vurderes også ud fra syv kriterier: eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Men der er et andet kriterium som vægtes særligt højt, når de indstillede projekter til Jubilæumsprisen skal vurderes: Projektet skal være innovativt, fortæller formand for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen.

Hvad betyder det, at projekterne, der indstilles til Jubilæumsprisen, skal være innovative?
– Noget af det, der er særligt ved den almene boligsektor er, at den i mange år har haft den gule førertrøje på, når det handler om at udvikle nye boligløsninger. Og lige præcis derfor håber vi selvfølgelig, at de projekter, der indstilles til Jubilæumsprisen, netop er eksempler på, hvor eksperimenterende den almene boligsektor er. Den er et slags udviklingslaboratorium for hele den danske byggesektor. Og det vil vi gerne se eksempler på.

Hvor højt vægter dette innovations-kriterium i forhold til de øvrige syv kriterier?
– De øvrige syv kriterier er selvfølgelig prisens grund-DNA, men innovations-kriteriet kan ses som en art overkriterium, der vægter særligt højt. Det betyder for eksempel, at projekter, der er indstillet til Jubilæumsprisen, ikke nødvendigvis begrænses af, om deres økonomi ikke er så god, som den kunne have været. Her vil vi hylde den innovative, modige og kompromisløse tankegang.

Har du et godt råd til, hvad man skal huske i sin indstilling til Jubilæumsprisen?
Ligesom det også gør sig gældende, hvis man indstiller et renoveringsprojekt til RENOVER prisen, så ser vi gerne, at indstillingerne er grundige og kommer hele vejen rundt om projektet. Vi vil gerne se de forskellige interessante facetter, som projektet har. Og derfor tæller det ikke i nomineringsudvalgets bog, hvis der ensidigt bliver fokuseret på fx projektets arkitektur, og at der ikke er fokus på de andre elementer. Så mit råd er, at de, der gerne vil indstille et projekt til Jubilæumsprisen, husker at komme hele vejen rundt om projektet i deres beskrivelse, og at de selvfølgelig lægger vægt på, hvad der er innovativt og nytænkende ved lige præcis deres projekt.