fbpx

200 projekter kæmper om at blive Danmarks bedste renovering(er)

01. mar 2017

Indstillingsperioden for RENOVER prisen og Jubilæumsprisen er slut. I alt er 200 projekter indstillet. Nu skal nomineringsudvalget i arbejdstøjet og beslutte, hvilke projekter der skal nomineres til priserne.

Af de i alt 200 projekter, der er blevet indstillet til de to priser, har RENOVER prisen modtaget 119 indstillinger, der tæller både små og store renoveringsprojekter fra hele landet – lige fra Esbjerg i vest til Bornholm i øst.

De indstillede projekter byder på flere interessante og innovative renoveringer. Fx er en gammel DSB-remisegrund i Esbjerg blevet til et pulserende mekka for gadeidræt, og gamle gymnastiksale i København N har undergået en forvandling, så de nu huser både bibliotek og nye tidssvarende studie- og undervisningslokaler.

– Målet med RENOVER prisen har fra begyndelsen været at bringe de gode renoveringseksempler frem i lyset, så de kan bidrage til endnu mere renovering. Jeg er imponeret over at se, hvordan der i år både er private renoveringer og større renoveringsprojekter med i opløbet blandt årets indstillinger, siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Stor interesse for ny pris
I anledning af at RENOVER prisen fylder fem år og for at anerkende den almene sektors vigtige samfundsnytte rolle og betydning for hele byggebranchen, uddeles i år også en særlig pris målrettet de almene renoveringsprojekter, Jubilæumsprisen.

Jubilæumsprisen har fået stor opmærksomhed, og der er blevet indstillet 81 projekter til den nye pris.

– I de almene renoveringsprojekter ser vi ofte eksempler på renoveringsløsninger, der kan fungere som inspiration for hele branchen. Og indstillingerne til Jubilæumsprisen i år er ingen undtagelse. Særligt er det en glæde at se, at der blandt de indstillede er projekter, som tydeligvis har gjort en forskel for de mennesker, der bor i bebyggelsen, siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Et eksempel på et indstillet alment projekt er renoveringen af Gadehavegård i Taastrup, der er Danmarks første passivhusrenovering. Eller renoveringen af Søhusene i Nakskov på Lolland, der udover at være en energibesparende rækkehusbebyggelse også har formået at tiltrække beboere fra mere ressourcestærke segmenter af befolkningen.