fbpx

182 PROJEKTER KÆMPER OM AT VINDE RENOVER PRISEN

02. mar 2018

Indstillingsperioden til RENOVER prisen 2018 er slut. I alt er 182 projekter indstillet siden januar, og de skal nu under lup hos et nomineringsudvalg, der skal udvælge de projekter, der skal nomineres til prisen.

I dag lukkes der for flere indstillinger til RENOVER prisen 2018.

De indstillede projekter tæller både små og større renoveringer fra hele landet, og i år er der især mange eksempler på renoveringer af parcelhuse.

”Der er omkring 1,7 mio. parcelhuse i Danmark. Det er her, rigtig mange af os bor. Parcelhusrenoveringer er derfor også noget, vi har været særlig spændte på at få indsendt eksempler på i år. Allerede nu er det tydeligt, at der er mange stærke renoveringer, som kan inspirere andre. Jeg ser frem til, at nomineringsudvalget nu udvælger de allerbedste,” siger Anne Skovbro, der er filantropidirektør i Realdania.

Der er ikke kun parcelhusrenoveringer blandt de indstillede. Der også flere eksempler på renoveringer, hvor en bygning har fået en ny funktion som følge af renoveringen. Det gælder blandt andet ombygningen af en gammel møbelfabrik i Aarhus, der efter renoveringen er blevet til et moderne lejlighedskompleks. Og så er der også indstillet en gammel bondegård i Havreholm i Nordsjælland, som i dag fungerer som et bæredygtigt familiehjem.

”Det er altid dybt inspirerende at se renoveringer, der emmer af kreativitet og nytænkning. Renovering giver tit nogle andre muligheder end nybyggeriet, fordi man har mulighed for at bevare noget af bygningens sjæl og historie, som man så kan sætte ind en moderne kontekst,” siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Frem til midten af juni vil nomineringsudvalget vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal gå videre i konkurrencen og blive nomineret til RENOVER prisen 2018. Vinderen kåres ved en fest i slutningen af august.