fbpx

179 projekter dyster om at blive Danmarks bedste renovering

11. mar 2016

179 projekter er indstillet til RENOVER prisen 2016, som nu har lukket for flere indstillinger. Særligt renoveringer af parcelhuse og alment boligbyggeri er godt repræsenteret blandt årets indstillede projekter. Nu skal nomineringsudvalget i arbejdstøjet og beslutte, hvilke projekter der skal nomineres til prisen.

I dag lukkes der for flere indstillinger til RENOVER prisen 2016, og derfor står det nu klart, at det er blandt de 179 projekter, der siden januar er blevet indstillet til prisen, at årets vinder skal findes.

De indstillede projekter tæller både små og store renoveringer fra hele landet. Blandt andet er der flere eksempler på renoveringer af almene boligbyggerier og parcelhuse.

– RENOVER prisen kaster lys på, hvor vigtigt det er, at vi renoverer vores eksisterende bygningsmasse med omtanke. Både som led i at bevare kulturarv, og når det gælder klima- og miljødagsordener, er det vigtigt, hvordan vi renoverer. Traditionelt er det de større renoveringsprojekter, der løber med opmærksomheden. Derfor er det glædeligt, at også almene boliger og parcelhuse er fint repræsenteret i årets indstillinger, siger filantropidirektør i Realdania Anne Skovbro.

Flere af de indstillede projekter byder også på interessante og spektakulære renoveringer. Der er blandt andet en forvandling af en gammel kedelbygning i Vejle til et moderne værksted for kulturvirksomheder, som nu skal være et vartegn for innovation i Vejle og omegn. Lagerhaller i Aabenraa, der tidligere husede en medicinvirksomhed, er transformeret til rum for leg og læring for elever i 0.-2. klasse på Kongehøjskolen. Og et tidligere krematorium og kapel på Bispebjerg Torv i København NV er blevet til et danse- og bevægelseshus.

– Renovering er blevet mere end bare at gøre, som man plejer. Det er efterhånden i renoveringer, at man finder de mest kreative og innovative bygninger. Og det virker som om, branchen er ved at vågne op i forhold til at se potentialet i renovering. Renovering giver nogle muligheder, som nybyggeriet ikke gør, siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI.

Frem til midten af juni vil nomineringsudvalget vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal gå videre i konkurrencen og blive nomineret til RENOVER prisen 2016. Vinderen kåres ved en fest i begyndelsen af september 2016.