fbpx

167 projekter indstillet til RENOVER prisen

04. mar 2015

For andet år i træk er næsten 170 projekter blevet indstillet til RENOVER prisen. Især renoveringer af boliger fylder godt blandt årets indstillede projekter.

I alt 167 små og store renoveringer er blevet indstillet til RENOVER prisen 2015, som nu har lukket for flere indstillinger. Dermed slår RENOVER prisen sin rekord fra sidste år med et mulehår, hvor 165 projekter blev indstillet.

– Nu er det jo ikke nødvendigvis antallet af indstillinger, der er det afgørende, men i højere grad kvaliteten. Men når det er sagt, så er vi selvfølgelig både stolte over og glade for, at interessen for prisen er fortsat voksende. Det vidner om, at renovering er ved at få en højere plads på branchens og befolkningens dagsorden, siger adm. direktør i GI, Lars Axelsen, der sammen med Realdania har taget initiativ til prisen.

Især er Realdania og GI godt tilfredse med, at mange af de indstillede projekter er boliger. En del af disse hører til det almene boligbyggeri, som de tidligere har efterlyst gode eksempler på.

– De almennyttige boliger udgør en stor del af de bygninger, som trænger til renovering inden for den næste årrække. Så det er godt, at så mange almene boliger er indstillet til prisen, så vi kan få de gode eksempler frem i lyset. Der er for eksempel flere fine bud på renovering af det murede almennyttige boligbyggeri fra 1940’erne og 1950’erne, siger Hans Peter Svendler, direktør i Realdania.

En del af de indstillede projekter hører desuden til den mere spektakulære ende af skalaen. For eksempel er en mølle forvandlet til formidlingscenter på Sydfyn. Trollbeads har renoveret sit hovedkvarter, så facaden er i tråd med firmaets smykkedesign. Og et 400 år gammelt bryghus fyldt med skulpturer er blevet renoveret, så det fremover kan bruges til kulturelle arrangementer og koncerter.

Frem til medio juni vil nomineringsudvalget vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal nomineres til RENOVER prisen 2015. Vinderen kåres ved en fest d. 3. september 2015.

Se alle indstillede projekter her.