fbpx

162 projekter dyster om at vinde RENOVER prisen

03. mar 2020

Indstillingsperioden til RENOVER prisen 2020 er slut. I alt er 162 projekter indstillet. Nu er det op til nomineringsudvalget at beslutte, hvilke projekter der skal nomineres til prisen.

Siden årsskiftet har man kunnet indstille sit bud på Danmarks bedste renovering til RENOVER prisen 2020. Indstillingsperioden lukkede søndag d. 1. marts, og det står således klart, at årets vinder skal findes blandt de 162 indstillede projekter.

Blandt de mange indstillede er der renoveringsprojekter fra alle landets hjørner – fra Tønder til Frederikshavn og fra Rønne til Holstebro.

”Det er stort igen at opleve, at der kan indstilles så mange renovereringer fra hele Danmark til RENOVER prisen. Det er også en fornøjelse at se, at projekterne tager sig så forskellige ud, som det er tilfældet. De favner alt fra boliger til kulturinstitutioner og byder på både subtile og komplekse løsninger. Det er med til at understrege, at den gode renovering ikke er begrænset til én bestemt formel – rigtig mange kan være med,” siger Lars Axelsen, der er administrerende direktør i GI, som er den ene af parterne bag RENOVER prisen.

Et bredt og varieret felt af renoveringer

Blandt de indstillede til årets pris finder vi en bred vifte af renoveringer. De tæller både renoveringer af store erhvervsbygninger som en fjernvarmehal i Aabenraa, der blevet til en kreativ tegnstue, og historiske bygninger som Overformynderiet i København K. Repræsenteret er også institutioner som omdannelsen af en gammel brandstation til et kulturcenter for unge i Frederiksværk og private boliger som et bondehus i Aarhus, der har bibeholdt sit landsbypræg fra 1867.

”Variationen i de indstillede projekter giver et indblik i, hvor meget branchen har at byde på i Danmark og hvor mange, der formår at arbejde kreativt og nyskabende med renovering. Vi håber, at de mange projekter kan være med til at inspirere andre, og flere, til at udfordre og vise renoveringers utallige muligheder,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Nu er det op til RENOVER prisens nomineringsudvalg at vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke 4-6 projekter der skal nomineres til RENOVER prisen 2020. De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderen kåres ved en prisfest i september 2020.