fbpx

144 projekter i spil om at blive Danmarks bedste renovering

02. mar 2022

Indstillingsperioden til Renoverprisen 2022 er slut. I alt er 144 projekter blevet indstillet. Nomineringsudvalget har nu til opgave at udvælge de nominerede, som i år skal findes inden for de tre jubilæumspriser.

Det er i år 10. gang, Renoverprisen skal uddeles, og siden indstillingsperioden åbnede i starten af året er hele 144 projekter blevet indstillet som bud på Danmarks bedste renoveringsprojekt. Det tæller bl.a. omdannelsen af en gammel skole til almene boliger og et nedslidt mejeri, der er blevet et nyt lokal knudepunkt med både butikker og bryggeri.

I anledningen af jubilæumsåret skal der uddeles hele tre priser fordelt på kategorierne  ”bygninger, vi bor, arbejder og oplever i”. Vinderen i hver kategori får – udover æren – også en check på 50.000 kr., der går til hele holdet bag renoveringen.

”2022 byder på en inspirerende pulje af renoveringer med masser af godt håndværk og fremragende tekniske løsninger. Det er f.eks. spændende at se revitaliseringen af det nedslidte almene boligområde Ringbakken i Sønderborg, og etageejendommen på Islands Brygge som er renoveret med respekt for de oprindelige kvaliteter og håndværksmæssige værdier. Mangfoldigheden glæder mig, specielt når vi i jubilæumsåret har tre priser at dele ud. Jeg glæder mig til at se, hvilke projekter som bliver nomineret,” siger Susanne Borenhoff, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Renoveringer, der kigger fremad

I anledningen af jubilæumsåret kommer der til at være et særligt fokus på bæredygtighed, som vil være hovedkriteriet på tværs af de tre kategorier. Det betyder, at nomineringsudvalget vil have et særligt fokus på de projekter, der har gjort en ekstra indsats for at anvende klimavenlige løsninger.

”Byggeriet spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling. Og der er brug for, at flere i branchen prioriterer eksempelvis genanvendelse og innovative løsninger, når vi bygger – og når vi renoverer. Derfor har vi i år sat fokus på netop de projekter, der formår at tænke ekstra klimahensyn ind i renoveringen. Håbet er, at de også kan inspirere andre til at skrue op for de klimavenlige løsninger, når der renoveres, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Vejen til nominering
Det er nu op til Renoverprisens nomineringsudvalg at vurdere alle de indstillede projekter og beslutte, hvilke projekter der skal nomineres til Renoverprisen 2022. I anledningen af jubilæumsåret øges antallet af nominerede fra seks til ni projekter fordelt på de tre kategorier. Nomineringsudvalget får i sit arbejde med at finde de nominerede støtte af BUILD, Institut for Byggeri, By og Miljø ved Aalborg Universitet, der gennemfører en faglig vurdering. Inden offentliggørelsen i medio juni gennemgår de nominerede en sidste kontrol, der udføres af advokatkontoret Molt Wengel. Vinderne kåres ved en prisfest i København i september 2022.

Se alle de indstillede projekter her.