Vigerslev Allé Skole – en skole i bevægelse

Vigerslev alle skole er mnomineret til Renoveringsprisen 2016.Vigerslev Allé Skole er gennem renovering blevet en skole i bevægelse.

Indeklima og indlæring går hånd i hånd. Med forbedret lys og akustik er helhedsrenoveringen af Vigerslev Allés Skole et rigtig godt eksempel på, hvordan man skaber et optimalt læringsmiljø på en moderne og energioptimeret skole – uden at gå på kompromis med de oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Med en vision om at skabe en skole, der indbyder til bevægelse i alle arealer og omgivelser, er renoveringen sket med fokus på aktivitet. Alle arealer indbyder til aktivitet – ikke kun i idræt, men som et gennemgående træk på skolen. Skolen har desuden fået nye læringsrum til kreative fag i en nedlagt og utidssvarende svømmehal.

– Skolen er en af Københavns allerældste, og det skal man stadig kunne se. Men ikke desto mindre har vi fået nogle nye og lækre omgivelser, og det er dejligt, at det bliver anerkendt. Der er tit og ofte opmærksomhed omkring de største, nyeste og flotteste nybyggede skoler, så det gør os stolte, når vi kan få tilsvarende anerkendelse for det arbejde, vi har udrettet her, siger Jakob Buchvald Hansen, pædagogisk afdelingsleder/souschef, Vigerslev Allé Skole.

Nomineringsudvalget har indstillet renoveringen med følgende beskrivelse:

Det er på eksemplarisk vis lykkedes skolens ledelse, lærerne, rådgiverne og håndværkerne at give et bud på en helhedsrenovering på en måde, der overbevisende kombinerer folkeskolereformens pædagogiske principper med bæredygtighed og arkitektur af høj kvalitet.

Vigerslev alle skole er mnomineret til Renoveringsprisen 2016.Parterne bag projektet
Bygherre: Byggeri København, Københavns Kommune
Totalrådgiver + Arkitekt: Nøhr & Sigsgaard
Ingeniør: Esbensen + Sloth Møller
Uderum: 1:1 Landskab
Hovedentreprenør: Enemærke & Pedersen
Farvegrafiker: Caroline Krag